ertnews.gr

Κ. Μίχαλος: Σε θετική τροχιά η οικονομία

15/04 11:01
Κ. Μίχαλος: Σε θετική τροχιά η οικονομία

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργου Πιτσιόρλα, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στη Ρόδο.
Στη Γενική Συνέλευση παρίσταντο επίσης ο βουλευτής επικρατείας και τομεάρχης οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, εκπροσωπώντας το Κίνημα Αλλαγής και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.
«Πρέπει ν’ αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο και να γυρίσουμε στην παραγωγή» ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν θετικά δείγματα στην ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια, κυρίως στις εξαγωγές, κάτι που δείχνει ότι μπορούμε να βαδίσουμε στη σωστή κατεύθυνση.
Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ, Θεόδωρος Φορτσάκης υποστήριξε ότι για να επανέλθει η ανάπτυξη στη χώρα θα πρέπει να μειωθεί η φορολογία, οι εργοδοτικές εισφορές και ν’ απλουστευθεί η αδειοδότηση των νέων επιχειρήσεων, ενώ ο Δημήτρης Κρεμαστινός έκανε λόγο για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, τονίζοντας ότι κανένα Μεταφορικό Ισοδύναμο δεν μπορεί ν’ αναπληρώσει τη ζημιά από την κατάργησή τους.
Για την προώθηση μεταρρυθμίσεων και μέτρων, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και θα επιταχύνουν την ανάπτυξη, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος, επισημαίνοντας ότι η ελληνική οικονομία ακολουθεί πλέον θετική τροχιά κι αυτό αναγνωρίζεται πλέον απ’ όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version