Η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου υπέρ των καλλιτεχνών που κινητοποιούνται

Ανεξήγητη έως απαράδεκτη θεωρεί την εξομοίωση των πτυχίων των θεατρικών, και των καλλιτεχνικών σχολών μεταλυκειακής εκπαίδευσης, με απλό απολυτήριο Λυκείου το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, δηλώνοντας την συμπαράσταση του στην σημερινή Πανκαλλιτεχνική απεργία ζητώντας την απόσυρση του επίμαχου Προεδρικού διατάγματος.

«Πέρα από την απαξίωση των πτυχιούχων των σχολών αυτών υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη μισθοδοσία τους, στις σπουδές τους γιατί οι άνθρωποι αυτοί που υπηρετούν την τέχνη δεν έχουν δικαίωμα ακόμα και να κάνουν ένα μεταπτυχιακό σαν απόφοιτοι Λυκείου», δήλωσε η σκηνοθέτης του Θεατρικού εργαστηρίου Κω και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού θεάτρου Αιγαίου Διονυσία Κασσίου.

«Είμαστε στο πλευρό τους και καταδικάζουμε την αδικία σε βάρος των καλλιτεχνών τους οποίους και θεωρούμε συναδέλφους. Θα συμμετέχουμε σε δράσεις υποστήριξης με αφορμή και τη ΓΣ που πραγματοποιούμε στις 5 Φεβρουαρίου, στη Γενική Συνέλευση των θιάσων όπου εκπρόσωποι από 44 νησιά του Αιγαίου θα αποφασίσουν για το ποιο νησί θα φιλοξενήσει την 34η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στο χώρο της Λέσχης του Συνδέσμου Συριανών Αθηνών», υπογράμμισε η κα. Κασσίου.

ΕΡΤ Ν. Αιγαίου – Ρεπορτάζ: Πίτσα Βερβέρογλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος