Εργατικό Κέντρο Βόρειας Δωδεκανήσου: “Απαράδεκτη η κατάσταση στους χώρους δουλειάς”

Εκδήλωση διοργανώνει στις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης στη Πλατεία Ανταγόρα της Κω με εργαζόμενους από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Το Εργατικό Κέντρο σε σχετική του ανακοίνωση, κάνει λόγο για “… ατέλειωτα ωράρια, μισθούς πείνας, έλλειψη προσωπικού και ολοένα και μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας”.

Όπως υποστηρίζει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου: “Οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις υπηρετούν την πάγια εντολή των μεγάλων ομίλων για φθηνότερο και ευέλικτο εργατικό δυναμικό”. Το Εργατικό Κέντρο συμμετέχει στην Πανελλαδική Σύσκεψη “για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος” που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 18-19 Ιουνίου στον Πειραιά στο Κλειστό Γήπεδο Δραπετσώνας.

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καλεί τους εργαζόμενους “να δώσουν απάντηση απέναντι στην  ακρίβεια, στην φτώχεια στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς με τις συνθήκες να έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια της βαρβαρότητας”.

Τις επόμενες μέρες τα μέλη της διοίκησης της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης θα  εξορμήσουν σε χώρους δουλειάς, Σούπερ Μάρκετ Ξενοδοχεία, Δήμο, Δοπάβς, ΕΦΚΑ Κω, προκειμένου να καλέσουν τους εργαζόμενους “να παλέψουν και να πάρουν την υπόθεσή της ζωής τους στα χέρια τους”, όπως αναφέρουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος