Έντονες αντιδράσεις στη Ρόδο για το κτίριο του Ελληνικού Προξενείου επί Ιταλοκρατίας

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Ρόδο, η απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να μεταφέρει τις υπηρεσίες του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) στο ιστορικό κτίριο του πρώην Ελληνικού Προξενείου.

Για βεβήλωση της νεότερης ιστορίας του τόπου κάνει λόγο σε ανοικτή του επιστολή ο πρώην νομάρχης, Σάββας Καραγιάννης, εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη του για τη βάρβαρη, όπως τη χαρακτηρίζει, παραβίαση των όρων αγοραπωλησίας του εμβληματικού μνημείου.
Ντροπιαστική χαρακτηρίζει την κίνηση της Περιφέρειας η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τόσο τον περιφερειάρχη όσο και τον δήμαρχο, τον οποίο αποκαλεί «συνέταιρο στο έγκλημα» ότι γυρνούν την πλάτη στη Δωδεκανησιακή Ιστορία, ενώ επιθέσεις εναντίον της Περιφέρειας εξαπολύουν οι παρατάξεις της μειοψηφίας «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» και «Πνοή Δημιουργίας».

Πολέμιους κάθε εξέλιξης, αλλεργικούς στην πρόοδο και λάτρεις της κακομοιριάς χαρακτηρίζει όσους του επιτίθενται για την απόφασή του να μεταφέρει τις υπηρεσίες του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στο ιστορικό κτίριο του Ελληνικού Προξενείου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Προξενείο επί Ιταλοκρατίας προοριζόταν, βάσει και των όρων που έθεσαν για την αγοραπωλησία οι ιδιοκτήτες, για Μουσείο Νεότερης Ιστορίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος