Ένα μεγάλο έργο πνοής για τη Ρόδο στο στάδιο της υλοποίησης – Δημοπρατήθηκε η Β΄ φάση των έργων ύδρευσης από το Φράγμα

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της δημοπράτησης της Β’ Φάσης των έργων ύδρευσης από το Φράγμα Γαδουρά. Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Το έργο αφορά στην ύδρευση Λίνδου, Νότιας Ρόδου, Αρχαγγέλου και Αφάντου, μαζί με την κατασκευή νότιου Υδραγωγείου και διπλασιασμό της παραγωγικής ικανότητας του σημερινού υδραγωγείου στη θέση Χαράκι, από 60.000 σε 120.000 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως.

O προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 22,8 εκ. ευρώ και καλύπτεται κατά 20 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και κατά 2,8 εκ. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Σκοπός του έργου είναι να εξασφαλισθεί ικανή ποσότητα πόσιμου νερού για τη εξυπηρέτηση των αναγκών του νησιού, του οποίου ο πληθυσμός (μόνιμος και εποχιακός) παρουσιάζει σταθερή αύξηση. Το έργο ύδρευσης σχεδιάστηκε με ορίζοντα το 2039, όπου εκτιμάται ότι η ετήσια ζήτηση πόσιμου νερού του νησιού της Ρόδου περιλαμβανομένης και της ποσότητας για την ύδρευση των άνυδρων γειτονικών νησιών (Χάλκη, Σύμη, Καστελλόριζο κ.α.), θα προσεγγίσει τα 26,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

«Για τη Ρόδο, αυτή είναι μια πολύ μεγάλη είδηση και μια πολύ σημαντική μέρα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος