Δανιήλ Εσδράς: Ανθρώπινη και Οργανωμένη η κλειστή δομή Προσφύγων στην Κω- Επίσκεψη και σε Σάμο και Λέσβο

Η Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Κω στο Πυλί ήταν ο πρώτος σταθμός του Υπηρεσιακού Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δανιήλ Εσδρά στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Κέντρα Υποδοχής Προσφύγων.

‘’Σύγχρονη Ανθρώπινη και Οργανωμένη ‘’χαρακτήρισε τη δομή ο υπουργός ο οποίος επισκέφθηκε τους χώρους και ενημερώθηκε από τον διοικητή του ΚΥΤ ,Γιάννη Φραγκούλη και τον ΓΓ Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μανώλη Λογοθέτη ,για τη λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής, τις συνθήκες παραμονής και τον αριθμό των προσφύγων που φιλοξενεί.

Ο κ Εσδράς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα διαβίωσης που αντιμετώπιζαν οι πρόσφυγες στο νησί πριν δημιουργηθεί το ΚΥΤ μη έχοντας, όπως τόνισε, εκείνες οι συνθήκες ουδεμία σχέση με τις σημερινές  καθώς οι αφίξεις είναι πολύ λιγότερες σήμερα από εκείνες της περιόδου του 2015 -2017 .

Ο υπουργός Μετανάστευσης ανέφερε ότι θα επισκεφθεί και άλλες δομές προσφύγων όπως της Σάμου και της Λέσβου υπογραμμίζοντας πως “η λειτουργία των υπηρεσιών στο χώρο το μεταναστευτικό συνεχίζει όπως και πριν ανεξάρτητα αν την ευθύνη έχει σήμερα και μέχρι τις 25 Ιούνη η υπηρεσιακή κυβέρνηση”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ Εσδράς είχε επισκεφθεί τη Κω το 2017, όταν ήταν πρόεδρος του ΔΟΜ(Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης), στο πλαίσιο της συνεργασίας του Οργανισμού με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών για την υποστήριξη των προσφύγων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος