Ανησυχία από τα κρούσματα κορονοϊού σε Ρόδο και Κάλυμνο – Ποια σχολεία είναι κλειστά

Εννέα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου και 16 στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Κλειστά είναι από σήμερα, λόγω κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, τέσσερα δημοτικά σχολεία της Ρόδου. Πρόκειται για το 1ο και 2ο Πειραματικό Σχολείο και το ειδικό Πειραματικό, που στεγάζονται στο συγκρότημα της Ακαδημίας, καθώς και το 1ο Ειδικό Σχολείο Ρόδου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Με απόφαση της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδ/σου κλείνουν από σήμερα και για 5 ημέρες, επίσης, τα Ειδικά Σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κλειστό το Δημαρχείο Κω

Έκλεισε από χθες, μετά την ανακοίνωση του βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Παππά, ότι είναι θετικός στον ιό, το Δημοτικό Μέγαρο της Κω.

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής είχε επισκεφθεί την Κω την περασμένη Τρίτη και είχε επαφές με στελέχη της δημοτικής αρχής. Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, αναφέρει ότι ο Δήμος θα μείνει κλειστός έως την 1η Μαρτίου. Τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν αιρετοί και εργαζόμενοι βγήκαν αρνητικά.

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο αντιδήμαρχος Αφάντου και Πεταλούδων, Τάσος Σπανός. Είναι ο τρίτος αντιδήμαρχος στον Δήμο Ρόδου που εντοπίζεται θετικός. Σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει ότι έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και θα διαχειρίζεται τις υποθέσεις του εξ αποστάσεως.

Έκκληση από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου

Την ίδια ώρα, μέσω της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ο Δ/της του Γ.Ν. Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης, απευθύνει έκκληση στους πολίτες που τις τελευταίες μέρες προσέρχονται για εξέταση επειδή ήρθαν σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού, να παραμένουν σε ολιγοήμερη καραντίνα και κατόπιν, μετά την παρέλευση λίγων ημερών, να ζητήσουν να υποβληθούν σε τεστ. “Έχουμε”, τόνισε, “μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στη Ρόδο το τελευταίο διάστημα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος