ertnews.gr

Χ. Έψιμος: Έχει υποχρέωση η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου να κάνει μελέτη για ασφαλές οδικό δίκτυο στη Κω

08/10 08:12
Χ. Έψιμος: Έχει υποχρέωση η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου να κάνει μελέτη για ασφαλές οδικό δίκτυο στη Κω

Την ανάγκη να ξεκινήσει τώρα ο σχεδιασμός συστηματικής μελέτης του οδικού δικτύου σε όλα τα νησιά και ιδιαίτερα στη Κω που θρήνησε τις τελευταίες μέρες την απώλεια νέων ανθρώπων, επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου  Λογιστών Κω Χρίστος Έψιμος  μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

“Πρωτίστως την ευθύνη την έχει η Πολιτεία, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και οι δήμοι, όσον αφορά στον δομημένο περιβάλλον”, υπογράμμισε ο κ Εψιμος αναφερόμενος ιδιαίτερα στην παρέμβαση του ιδίου προσωπικά στον νεοεκλεγέντα, πριν από τρία χρόνια, έπαρχο Κω-Νισύρου Ιωάννη Καμπανή για το οδικό δίκτυο.

Έχετε την ηθική υποχρέωση σαν Περιφέρεια να ξεκινήσετε τώρα τη μελέτη”, εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου  Λογιστών, απευθυνόμενος στον έπαρχο, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει αυτή η πρόταση.

“Υπάρχουν τουλάχιστον 300 ίσως και 500 κόμβοι εγκεκριμένοι στον κεντρικό οδικό άξονα Κω – Κεφάλου και κανένας από αυτούς δεν έχει τη σωστή σήμανση, δεν έχει τον σωστό φωτισμό, είναι όλοι διαφορετικοί, ενώ είναι καταχωρημένοι στα έγγραφα των υπηρεσιών”, επεσήμανε ο κ Εψιμος.

Ταυτόχρονα αναρωτήθηκε “είναι δυνατόν στο νησί του ποδηλάτου, που αναπτύσσεται οικολογική συνείδηση, το 95% των μαθητών να μεταφέρεται στο σχολείο με ΙΧ που οδηγούν οι γονείς τους;”

“Αυτό συμβαίνει γιατί  αισθάνονται ανασφαλείς λόγω οδικού δικτύου αλλά και οδηγικής συμπεριφοράς”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version