Αγανάκτηση στην Τήλο για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος

Αγανάκτηση επικρατεί στο νησί της Τήλου για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος. Μάλιστα η δήμαρχος Μαρία Καμμά σε δήλωση της καταγγέλλει ως υπεύθυνους για τις διακοπές τη ΔΕΗ και τον ΔΕΔΔΗΕ, τονίζει ότι η γραφειοκρατία εμποδίζει το «Tilos project» να λειτουργήσει πλήρως και προειδοποιεί κάθε αρμόδιο να μην παίζει με τις τύχες του νησιού.

Μεταξύ άλλων η δήμαρχος Τήλου επισημαίνει τα εξής:
«Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι το πολυβραβευμένο διεθνώς, ως πρωτοποριακή μορφή ήπιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας “Tilos project”, λειτουργεί πλήρως εδώ και τρία χρόνια, οι διακοπές συνεχίζονται με απόλυτη ευθύνη της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.
Το βραβευμένο έργο εξασφαλίζει ενεργειακή αυτονομία στην Τήλο σε περίπτωση διακοπής, αν η βλάβη δεν βρίσκεται φυσικά στο δίκτυο εντός Τήλου. Η ενέργεια αυτή βρίσκεται εκεί, αποθηκευμένη μόνιμα στις μπαταρίες του έργου. Η απίστευτη γραφειοκρατία ωστόσο, εμποδίζει μέχρι σήμερα το σύστημα να λειτουργήσει.
Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν συμφέροντα που ενοχλούνται από το παράδειγμα της Τήλου και προσπαθούν να παρεμποδίσουν την ενδεχόμενη μίμησή του και από άλλα νησιά ή περιοχές.
Απευθύνω έκκληση και αυστηρή προειδοποίηση, προς κάθε αρμόδιο: Μην παίζετε με τις τύχες ενός ακριτικού νησιού, που αναπτύσσεται αδιάκοπα, με πολύ κόπο όμως των κατοίκων του».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος