Μ. Μανουσάκης από τη Λάρισα: Διαβάζω τα χειρότερα, ακούω τα καλύτερα για το «Ουζερί Τσιτσάνης»

Χρυσωρυχείο καταστάσεων και γεγονότων που μυρίζουν Ελλάδα χαρακτηρίζει ο Μανούσος Μανουσάκης το βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη «Ουζερί Τσιτσάνης» στο οποίο βασίστηκε και η ομώνυμη ταινία που φέρει την σκηνοθετική του υπογραφή και προβάλλεται αυτό το διάστημα και στους κινηματογράφους της Λάρισας.

Ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Λάρισας τόνισε πως μέσα από την ζωή του μεγάλου καλλιτέχνη Βασίλη Τσιτσάνη και από έναν μεγάλο έρωτα καταδεικνύεται ο παραλογισμός των φυλετικών διακρίσεων και των ναζιστικών μορφωμάτων που και σήμερα βρίσκουν έδαφος και αναπτύσσονται, καθιστώντας την ταινία δραματικά επίκαιρη.

Μ. Μανουσάκης από τη Λάρισα: Διαβάζω τα χειρότερα, ακούω τα καλύτερα για το «Ουζερί Τσιτσάνης»
Ο Μανούσος Μανουσάκης και η σύζυγός του Μαρία στα Victoria Cinemas

Το έργο διαδραματίζεται στα χρόνια της κατοχής στη Θεσσαλονίκη όπου ο Βασίλης Τσιτσάνης ζει και δημιουργεί μεγάλα τραγούδια παρά τις δυσκολίες ενώ παράλληλα παρακολουθούμε τη γέννηση ενός  μεγάλου αλλά αδιέξοδου έρωτα ανάμεσα σε έναν χριστιανό και μια Εβραία. Ο έρωτας αυτός μάλιστα ξαναζωντανεύει στις μνήμες όλων τα τραγικά γεγονότα και τον αφανισμό των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Η ταινία είναι μια εντυπωσιακή για τα ελληνικά δεδομένα παραγωγή με 3.000 κουστούμια και 2.500 κομπάρσους τους οποίους μάλιστα ο ίδιος ο σκηνοθέτης χαρακτηρίζει βοηθούς – πρωταγωνιστές της ταινίας, εξαίροντας την προθυμία των κατοίκων της περιοχής να βοηθήσουν στα γυρίσματα της ταινίας, τα  οποία σημειωτέον διήρκεσαν τρεις μήνες.

Μ. Μανουσάκης από τη Λάρισα: Διαβάζω τα χειρότερα, ακούω τα καλύτερα για το «Ουζερί Τσιτσάνης»

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης ο οποίος σήμερα έδωσε το παρόν στο κινηματογράφο της Λάρισας όπου και προβάλλεται η ταινία σκοπεύει να γυρίσει όλη την Ελλάδα προκειμένου να μοιραστεί με όσους την παρακολουθήσουν τις εντυπώσεις τους αλλά και να ακούσει την κριτική τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος