Λασίθι: Ζητά τα ανταποδοτικά οφέλη

Η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων αξιοποίησης του φράγματος Αποσελέμη προς όφελος των κατοίκων του Οροπεδίου Λασιθίου συζητήθηκε στην σύσκεψη που συγκάλεσε στο δήμο ο δήμαρχος, Γιάννης Στεφανάκης, με την συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγίας Πετράκη, του διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Λευτέρη Κοπάση και των αντιδημάρχων Κώστα Σιγανού και Γιώργου Στρατάκη.
Ο κ. Στεφανάκης έθεσε τα ζητήματα της δημιουργίας αρδευτικού δικτύου που θα καλύπτει το κάμπο του Οροπεδίου, της κατασκευής τρίτης λιμνοδεξαμενής, την εξασφάλιση των παραγωγών, κτηνοτρόφων, τη συντήρηση και λειτουργία του διυλιστηρίου για την ύδρευση του Οροπεδίου, όπως επίσης το βάθος και τη στεγανότητα του ταμιευτήρα απορροής των υδάτων.
Εξέφρασε ακόμη την ανησυχία των κατοίκων αλλά και της δημοτικής αρχής σχετικά με την εξασφάλιση πόρων για την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για τον πρωτογενή τομέα.
Ο Δήμαρχος υπογράμμισε στην συνάντηση ότι, η λειτουργία του φράγματος Αποσελέμη εισέρχεται σταδιακά σε φάση ολικής αξιοποίησης, προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και του πρωτογενή τομέα, εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές στο οροπέδιο Λασιθίου όπως περιγράφονται στις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου και της ΠΕΔ Κρήτης.
Από την πλευρά τους, τόσο ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Λευτέρης Κοπάσης, όσο και η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, συμφωνώντας με την τοποθέτηση του δημάρχου ανέφεραν ότι τα ανταποδοτικά οφέλη από την λειτουργία του φράγματος θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή πορεία του τόπου αλλά και της Ανατολικής Κρήτης ευρύτερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος