Υπόγειοι αγωγοί άρδευσης μήκους 9,4 χλμ. στην Ραψάνη

Την κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης στη Ραψάνη συνολικού προϋπολογισμού 586.000 ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και οδηγεί στην υπογειοποίηση αγωγών σε μήκος περίπου 9,4 χιλιομέτρων για την άρδευση 300 στρεμμάτων αγροτικής γης. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Τεμπών.

«Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Τεμπών Γ. Μανώλη και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην πράξη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας προσθέτοντας παράλληλα ότι «μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που σχεδίασε και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 δίνουμε τη δυνατότητα στους Δήμους και στους αρμόδιους φορείς να υλοποιήσουν έργα που στηρίζουν τη ζωή στην ύπαιθρο. Πρόκειται για έργα χρήσιμα μου συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής των καλλιεργειών και στην εξοικονόμηση του αρδευόμενου ύδατος, μέσω της καλύτερης διαχείρισης και αξιοποίησης του».
Η παρούσα εργολαβία αφορά την αντικατάσταση και υπογείωση υπαρχόντων δικτύων άρδευσης συνολικού μήκους 9.400 μ., στις περιοχές «Προφήτης Ηλίας», «Πλαϊνή» και «Τουρτούρα» της κτηματικής περιφέρειας Ραψάνης της ΔΕ Κάτω Ολύμπου του Δήμου Τεμπών. Οι υφιστάμενοι αγωγοί, αρδεύουν έκταση 300 στρεμμάτων περίπου, η οποία αποτελείται κατά κύριο λόγο από αμπελώνες και ελαιώνες, με πηγή υδροληψίας την πηγή “Σπετσιώτη” της κτηματικής περιφέρειας Ραψάνης. Οι αγωγοί που υφίστανται σήμερα, είναι επιφανειακοί και μεταλλικοί, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες απώλειες ύδατος, με επιπτώσεις, τόσο στα υπόγεια και επιφανειακά ύδατα της περιοχής όσο και στην απόδοση των καλλιεργειών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος