Υπόγειο αρδευτικό δίκτυο 13 χλμ. αποκτά ο ΤΕΟΒ Μάτι Τυρνάβου

Τη σύμβαση του έργου για την κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης στον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου, συνολικού προϋπολογισμού 1.966.200 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020, υπέγραψε σήμερα, Τετάρτη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Προβλέπεται η υπογειοποίηση αρδευτικών δικτύων σε μήκος 13,3 χλμ καθώς και ο εκσυγχρονισμός 10 γεωτρήσεων, στις οποίες αντικαθίστανται αντλητικά συγκροτήματα και ηλεκτρικοί πίνακες με συστήματα inverter στo Δημοτικό Διαμέρισμα Αμπελώνα.
«Με σχέδιο και προγραμματισμό προχωράμε ένα ακόμη έργο για τον αγρότη. Ένα έργο που αφορά την κατασκευή νέων υπόγειων αγωγών άρδευσης σε συνολικό μήκος 13,3 χλμ», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόσθεσε παράλληλα ότι «σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου, Σωτήρη Τζιούφα, το Διοικητικό Συμβούλιο και τις τεχνικές μας υπηρεσίες εκσυγχρονίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην πράξη. Βελτιώνουμε τις συνθήκες παραγωγής. Μειώνουμε το κόστος παραγωγής, μειώνουμε την κατανάλωση ενέργειας, βελτιώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Δίνουμε κίνητρα στους ανθρώπους της υπαίθρου να παραμείνουν στην ύπαιθρο και να συνεχίσουν να παράγουν».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου, Σωτήρης Τζιούφας δήλωσε: «Ευχαριστώ εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου και όλων των αγροτών της περιοχής τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό για το έργο που υπογράφουμε σήμερα. Είναι ένα έργο ζωής και ευελπιστούμε να τριπλασιάσουμε τα στρέμματα άρδευσης, καθώς είχαμε υψηλά ποσοστά σε απώλειες νερού. Το δίκτυο είναι γερασμένο καθώς έχει κατασκευαστεί το 1972 και οι σωλήνες στο μεγαλύτερο μέρος είναι σάπιοι με αποτέλεσμα μεγάλος όγκος νερού να χάνεται. Κατά συνέπεια έχουμε 70% απώλεια ρεύματος. Είναι ένα έργο που μας δίνει πνοή και λύνει πολλά προβλήματα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος