Ξεκίνησε η βιολογική καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς στη Θεσσαλία

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την περιφέρεια Θεσσαλίας, η εγκατάσταση του ωφέλιμου εντόμου Τorymus sinensis, για τη βιολογική καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς.
Κλιμάκιο γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας με επικεφαλής τον προϊστάμενο του τμήματος φυτοπροστασίας, Δημήτρη Σταυρίδη και παρουσία του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη, Απόστολου Μπίλλη, επισκέφθηκαν καστανοπερίβολα και εγκατέστησαν φωλιές με το ωφέλιμο έντομο σε Μελιβοία, Καρίτσα, Σκήτη και Ποταμιά του Δήμου Αγιάς.

Το ίδιο έγινε σήμερα και σε περιοχές των Δήμων Πύλης, Μετεώρων και Τρικκαίων όπου υπάρχουν καστανοδάση.
Ανάλογη επίσκεψη και εγκατάσταση του εντόμου θα γίνει αύριο σε Πυεργετό και Αμπελάκια του Δήμου Τεμπών και την ερχόμενη εβδομάδα σε περιοχές του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου στο Πήλιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η καστανοκαλλιέργεια μόνο στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους του ορεινού όγκου του Κισσάβου στους Δήμους Αγιάς και Τεμπών. Το 75-80% περίπου της παραγωγής κάστανου της Λάρισας εξάγεται, με κύριο προορισμό την Ιταλία, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό 20-25% προωθείται στην εγχώρια αγορά.

Ξεκίνησε η βιολογική καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς στη Θεσσαλία
Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Απόστολος Μπίλλης, όσο και ο προϊστάμενος του τμήματος φυτοπροστασίας, Δημήτρης Σταυρίδης, επεσήμαναν ότι “η εγκατάσταση του παρασιτοειδούς εντόμου (Τorymus sinensis) είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχή καταπολέμηση της σφήκας”.
Παράλληλα επεσήμαναν στους παραγωγούς την αποφυγή των ψεκασμών με εντομοκτόνα στην καλλιέργεια τη συγκεκριμένη περίοδο(δηλαδή μέχρι τα τέλη Ιουνίου), δεν αφορά μόνο την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, αλλά και κάθε καλλιεργητική περίοδο στο μέλλον

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος