Βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμηση ενέργειας στα δίκτυα ύδρευσης της ΔΕΥΑ Κιλελέρ

Συνυπογράφηκε από το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο, τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Αχιλλέα Βαρδακούλη και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση που αφορά  στην προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας στα δίκτυα ύδρευσης της ΔΕΥΑ Κιλελέρ.

Η προμήθεια (υποέργο 1) εντάσσεται στο έργο με τον τίτλο «Ολοκληρωμένη διαχείριση ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές ύδρευσης της ΔΕΥΑ Κιλελέρ» συνολικού ποσού €3.256.279,99 το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε: «Η προμήθεια και η εγκατάσταση εξοπλισμού βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας στα δίκτυα ύδρευσης της ΔΕΥΑ Κιλελέρ εισάγει καινοτομικό εξοπλισμό μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η παρακολούθηση και διαχείριση, σε πραγματικό χρόνο, όλων των εγκαταστάσεων της. Χρησιμοποιούνται πλέον τεχνολογίες αιχμής σε ότι αφορά την διασυνδεσιμότητα των συσκευών παρακολούθησης και διαχείρισης μέσω internet.

Η προμήθεια και η εγκατάσταση του εξοπλισμού κρίθηκε απολύτως αναγκαία αφού συνδυάζει την εξοικονόμηση ενέργειας και την αντίστοιχη εξοικονόμηση δαπανών ενέργειας, οι οποίες εν προκειμένω γίνονται με οικονομικά ανταποδοτικό τρόπο.

Παράλληλα με την υλοποίηση του έργου, η ΔΕΥΑΚ θα εναρμονιστεί με τις δεσμεύσεις που έχει λάβει η χώρα για την αύξηση των δεικτών εξοικονόμησης ενέργειας και παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές…”

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης ανέφερε σχετικά: «Η ΔΕΥΑ Κιλελέρ εκσυγχρονίζεται για να μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους καταναλωτές. Με την υλοποίηση του εν λόγω υποέργου θα βελτιστοποιηθούν τόσο οι ρυθμίσεις λειτουργίας που αφορούν στις γεωτρήσεις και τα αντλιοστάσια του δικτύου με την επαγόμενη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης τους και την αποδοτικότερη χρήση της ενέργειας όσο και η ενεργειακή απόδοση του εξοπλισμού σε συνθήκες σχεδιασμού υπό πλήρες φορτίο αλλά και σε συνθήκες μερικού φορτίου. Επίσης αναμένεται να έχει θετική επίπτωση στην εξοικονόμηση χρόνου εργασίας του προσωπικού,  στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται προς τους καταναλωτές και  στην δυνατότητα πρόβλεψης των αστοχιών του συστήματος ύδρευσης.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος