Βασίλης Κόκκαλης: «Ο σεβασμός δεν έχει φύλο»

«Σε μια κοινωνία που καθημερινά εκδηλώνονται και γνωστοποιούνται περιστατικά βίας κατά των γυναικών, οφείλουμε όχι απλά να προβαίνουμε σε δηλώσεις καταδίκης των φαινομένων αυτών, αλλά σε πράξεις, δράσεις και αγώνες, που θα στοχεύουν στην εξάλειψη της βίας κάθε μορφής» τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ  Βασίλης Κόκκαλης.

Και προσθέτει: «Η σημερινή ημέρα πρέπει να είναι η αφορμή για υπενθύμιση και ενεργοποίηση όλων μας, ώστε να θέσουμε την γυναίκα στην οικογένεια, στην εργασία, στον αθλητισμό και σε όλους τους τομείς δράσης της, στη θέση που δικαιούται ως ισότιμος άνθρωπος.

Η 25η Νοεμβρίου πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι η γυναίκα δικαιούται να ζει ως σύζυγος, σύντροφος, μητέρα, εργαζόμενη απαλλαγμένη από τα κοινωνικά στερεότυπα, τα οποία την βιάζουν σωματικά, ψυχικά και ηθικά.

Και οι πολιτικοί έχουμε χρέος, να ενθαρρύνουμε, να προστατεύουμε και να βάζουμε ένα δίχτυ ασφάλειας στην γυναίκα, αναλαμβάνοντας πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες, που αφενός θα προλαμβάνουν την βία ως εκδήλωση ανισότητας και αφετέρου θα την καταστέλλουν.

Πολιτικές πρόληψης, σημαίνει ενσωμάτωση της ενημέρωσης στα σχολεία, όπου θα εμπεδώνεται στα παιδιά η αρχή της ισότητας και του σεβασμού όχι στα αγόρια ή στα κορίτσια, αλλά στα παιδιά. Ώστε αυτά τα παιδιά στην ενήλικη ζωή τους, θα έχουν μάθει να σέβονται τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου.

Θα έχουν μάθει να λειτουργούν στην οικογένεια, στην εργασία και στην κοινωνία με όρους ισότητας και δικαιοσύνης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος