Β. Κόκκαλης: Υπόθεση όλων μας η διάσωση και στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να στηρίξει άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό, απηύθυνε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Βασίλης Κόκκαλης, κατά την επίσκεψή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Ο κ. Κόκκαλης επισκέφθηκε διάφορες κλινικές, συνομίλησε με το υγειονομικό προσωπικό, αλλά και με τον διοικητή, Γρηγόρη Βλαχάκη και μέλη της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου.

Μετά το πέρας των επαφών, ο Λαρισαίος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Επισκέφθηκα το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, βρέθηκα σε κλινικές όπως η χειρουργική, η παιδιατρική, η καρδιολογική καθώς και το νευρολογικό τμήμα, αλλά και συναντήθηκα με την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος. Οι κυβερνητικές ευθύνες για την απαξίωση του ιστορικού νοσοκομείου της πόλης και της ευρύτερης περιοχής μας είναι βαρύτατες.
Δύο έργα πνοής για το ΓΝΛ, η ενεργειακή αναβάθμιση και η νέα πτέρυγα βρίσκονται στα υπουργικά συρτάρια και δυστυχώς – όπως πληροφορούμαι – δεν υπάρχει προοπτική άμεσης υλοποίησης.
Οι ανάγκες για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι μεγάλες. Δυστυχώς όμως το προσωπικό αντί να πληθαίνει, συρρικνώνεται. Χαρακτηριστικά αναφέρω πως σε ότι αφορά τους τραυματιοφορείς, το μισό προσωπικό είναι επικουρικοί, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στη νοσηλευτική υπηρεσία, την ώρα που πρόκειται να υπάρξει φέτος μπαράζ συνταξιοδοτήσεων.
Συνέπεια των παραπάνω, είναι οι ελλιπείς βάρδιες και η δυσλειτουργία σε ζωτικής σημασίας τμήματα όπως τα επείγοντα.
Η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας συνεχίζεται συνειδητά και συστηματικά από την κυβέρνηση, την ώρα που η φτωχοποίηση της κοινωνίας συνεχίζεται και ο απλός πολίτης έχει αποκούμπι για την υγεία του το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος