Β. Κόκκαλης: Tα αγροτικά προϊόντα της Λάρισας μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στις Αραβικές αγορές

Στο 11ο Αραβο-Ελληνικό Οικονομικό Φόρουμ με τίτλο «Ελλάδα και Αραβικός κόσμος: Σύσφιξη δεσμών» που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, έδωσε το παρών βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Β. Κόκκαλης. Ο Λαρισαίος βουλευτής συμμετείχε στη θεματική ενότητα που αφορούσε τις δυνατότητες για συνεργασία και κοινοπραξίες στο χώρο των τροφίμων.

Στο περιθώριο των εργασιών, είχε επαφές με πρέσβεις χωρών του Αραβικού κόσμου καθώς και με εμπορικούς ακολούθους πρεσβειών στη χώρα μας, με τις συζητήσεις να επικεντρώνονται στις δυνατότητες ενδυνάμωσης της συνεργασίας στον πρωτογενή τομέα και στις εξαγωγές.
Β. Κόκκαλης: Tα αγροτικά προϊόντα της Λάρισας μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στις Αραβικές αγορές
Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως «όταν ανέλαβα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι πρώτες χώρες που επισκέφθηκα ήταν αυτές του Αραβικού κόσμου. Τα περιθώρια ενίσχυσης της εξωστρέφειας των αγροτικών προϊόντων είναι πολλά και επιβεβλημένα σ’ αυτή την εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία που βιώνουμε με τις δυσάρεστες εξελίξεις στην Ουκρανία. Για να αυξηθεί όμως αυτή η εξωστρέφεια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει μία συντονισμένη, σε κυβερνητικό επίπεδο, προσπάθεια. Τα προϊόντα του νομού Λάρισας έχουν θέση και μάλιστα εξέχουσα σ’ αυτές τις αγορές. Οι επαφές μου σ’ αυτό το επίπεδο να συνεχιστούν, ώστε να βρεθούν νέες διέξοδοι για τα ποιοτικά μας προϊόντα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος