Β.Κόκκαλης: Συνεχής απαξίωση από την κυβέρνηση των Πτυχιούχων Μηχανικών Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων

Συνεχή απαξίωση και συστηματική άρνηση της Κυβέρνησης να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΣτΕ για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων  των Πτυχιούχων Μηχανικών Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων, καταγγέλλει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα και Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή του  Επιστημονικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Μηχανικών Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων (ΣΥ.Μ.Α.Α.Κ) στην οποία εκφράζεται η διαμαρτυρία του «για την συνεχιζόμενη άρνηση των αρμόδιων υπουργών να εκδώσουν το προεδρικό διάταγμα του άρθρου 257 του ν. 4610/19 το οποίο θα κατοχυρώσει τα επαγγελματικά δικαιώματα της ειδικότητας τους».

Επισημαίνεται ότι «2000 μέλη του Συλλόγου αναμένουν την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους, ευρισκόμενα σε μία ιδιότυπη επαγγελματική ομηρεία» ενώ σύμφωνα «με πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ, πέραν των διατάξεων της κοινής νομοθεσίας, διαπιστώθηκε και η παραβίαση σημαντικών άρθρων του Συντάγματος»

Στην επιστολή αναφέρεται ότι τα αρμόδια Υπουργεία ενώ έχουν πλήρη γνώση της κατάστασης «από το 2019 έως και σήμερα δεν έχουν πράξει τίποτα προκειμένου να συμμορφωθούν και δείχνουν να αδιαφορούν για το γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο δαπανά χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων για να καταβάλει αποζημιώσεις εξαιτίας των δικών τους πράξεων και παραλείψεων» καθώς και η απαξίωση του κλάδου «καθ’ όλη τη διάρκεια της παρούσης κυβερνητικής θητείας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος