Β. Κόκκαλης: Να παραταθούν τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια αγροτικών εκτάσεων μέχρι να ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο

Παράταση στα ηλεκτρονικά μισθωτήρια αγροτικών εκτάσεων μέχρι την ολοκλήρωση του κτηματολογίου, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο αναφέρεται ότι με σχετικό έγγραφο που απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητά την ταυτοποίηση των αγροτεμαχίων με τη δήλωση ΟΣΔΕ του 2023.

Δεδομένου ότι ο γεωργός πρέπει να δηλώνει την ταυτότητα των αγροτεμαχίων του ώστε να διασταυρώνεται με τις πληροφορίες του κτηματολογίου αναφορικά με την κυριότητα τους, απαιτείται η ύπαρξη  ηλεκτρονικού μισθωτηρίου για το ΟΣΔΕ.

Ήδη από το ΟΣΔΕ του 2022 η αναγραφή του ΑΤΑΚ (Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου) για τους μισθωμένους «μόνιμους βοσκοτόπους» είναι υποχρεωτική, ενώ για τις μισθωμένες «αρόσιμες γαίες» και «μόνιμες καλλιέργειες» για το 2022 η ΑΑΔΕ έκανε προαιρετική την αναγραφή του ΑΤΑΚ η οποία πλέον με βάση την απόφαση της ΑΑΔΕ, θα είναι υποχρεωτική για τις μισθωμένες «αρόσιμες γαίες» και «μόνιμες καλλιέργειες» στο ΟΣΔΕ του 2023.

Επισημαίνεται το γεγονός ότι  η υποχρεωτική αναγραφή του ΑΤΑΚ στη δήλωση ΟΣΔΕ του 2023 θα προκαλέσει προβλήματα σε μεγάλο αριθμό αγροτεμάχιων τα οποία φαίνονται καταπατημένα στους δασικούς χάρτες καθώς δεν είναι ξεκάθαρο το ιδιοκτησιακό των αγροτικών εκτάσεων με τους δασικούς χάρτες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος