Β. Κόκκαλης: Κίνδυνος να μείνουν εκτός βιολογικής κτηνοτροφίας οι μισοί δικαιούχοι

Να προχωρήσει άμεσα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε υπερδέσμευση του απαιτούμενου κονδυλίου, ώστε να επιδοτηθούν κι αυτοί οι κτηνοτρόφοι που δεν επελέγησαν στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.Β. Κόκκαλης: Κίνδυνος να μείνουν εκτός βιολογικής κτηνοτροφίας οι μισοί δικαιούχοι
Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης τονίζει τα εξής: “… Από την ανακοίνωση των δικαιούχων για ένταξη στο μέτρο 11.2.2. προκύπτει πως οι μισοί (!) αιτούντες κτηνοτρόφοι έμειναν εκτός.
Συγκεκριμένα, από τους 4.502 αιτούντες έγιναν δεκτοί οι 2.433 και έμειναν εκτός οι 2.069.
Οι μισοί που έμειναν εκτός βιολογικής κτηνοτροφίας είναι κυρίως οι παλιοί δικαιούχοι του μέτρου, οι οποίοι είναι στην πλειοψηφία τους και μετακινούμενοι σε ορεινές περιοχές… Καλώ την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αυξήσει άμεσα το κονδύλι με υπερδέσμευση ώστε να ενταχθούν στο μέτρο και οι υπόλοιποι κτηνοτρόφοι. Να θυμίσω επίσης στην κυβέρνηση, πως στο προηγούμενο μέτρο βιολογικής κτηνοτροφίας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εντάχθηκαν σχεδόν όλοι στο σύνολό τους οι επιλαχόντες με αντίστοιχη υπερδέσμευση. Λύση υπάρχει λοιπόν και πρέπει να δοθεί. Οι κτηνοτρόφοι απαιτούν πράξεις και όχι λόγια. Ιδού η Ρόδος…”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος