Β. Κόκκαλης: Η εγκατάλειψη της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής απαξιώνει την αγροτική εκπαίδευση

«Η εγκατάλειψη της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής απαξιώνει την αγροτική εκπαίδευση και αποδεικνύει τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα» τόνισε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης κατά την επίσκεψή του στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή όπου στις εγκαταστάσεις και το αγρόκτημα της στεγάζεται και λειτουργεί το ΔΙΕΚ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Σε συνάντηση με την Διευθύντρια κ. Ευαγγελία Σιώκη και τους εκπαιδευτικούς του ΔΙΕΚ συζητήθηκαν τα ζητήματα της ελλιπούς χρηματοδότησης της Σχολής όπως και της απουσίας του υποσχόμενου από την Κυβέρνηση κονδυλίου ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο κρίθηκε “απαραίτητο για την στοιχειώδη αξιοπρεπή λειτουργία των Δημοσίων Αγροτικών ΙΕΚ αλλά και τη συμμόρφωση τους στις απαιτούμενες προδιαγραφές”.

Οι εκπαιδευτικοί του ΔΙΕΚ έκαναν λόγο για “… πλήρη εγκατάλειψη των κτιριακών υποδομών, ελλείψεις του απαιτούμενου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την δυνατότητα παροχής σύγχρονης εκπαίδευσης στους σπουδαστές αλλά και υποστελέχωση σε προσωπικό της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής”.

Β. Κόκκαλης: Η εγκατάλειψη της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής απαξιώνει την αγροτική εκπαίδευση

Σπουδαστές τόνισαν -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του βουλευτή τις “τεράστιες και αξιέπαινες προσπάθειες του προσωπικού του ΔΙΕΚ για την αξιοπρεπή παροχή εκπαιδευτικού έργου, η σπουδαιότητα της σύγχρονης αγροτικής εκπαίδευσης ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή επαγγελματική τους πορεία αλλά και την ανάγκη παροχής ουσιαστικών κινήτρων από την Πολιτεία προς τους νέους επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα”.

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στη Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος (ΣΕΚ) Λάρισας που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής και οι απόφοιτοι της μπορούν να απασχοληθούν σε κρεοπωλείο, εργαστήριο κρεάτων ή σφαγείο. Στη συνάντηση που έγινε με την Διευθύντρια της Σχολής, κα Αναστασία Στάμου, το προσωπικό και τους σπουδαστές της Σχολής υπήρξε έντονος προβληματισμός “για τις επαγγελματικές δυσκολίες, την απουσία στήριξης και υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ακρίβεια, το υψηλό λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων αλλά και την παντελή έλλειψη κινήτρων από την Πολιτεία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νέων”.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου ο βουλευτής Β. Κόκκαλης:

«Αδιαμφισβήτητο γεγονός και απαίτηση όλων -προσωπικού και εκπαιδευόμενων- είναι η ενίσχυση και υποστήριξη του σπουδαίου έργου της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής, η εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των Δημοσίων Αγροτικών ΙΕΚ αλλά και η αναβάθμιση της Αγροτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης Προσωπικά ως βουλευτής θα είμαι δίπλα τους. Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στηρίζουμε τους νέους ανθρώπους για να γυρίσουν στη γη. Γιατί πιστεύουμε πως οι νέοι μόνο με κίνητρα θα μπορέσουν – και πρέπει – να ασχοληθούν με μία ύπαιθρο που αυτή τη στιγμή δυστυχώς ερημοποιείται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος