Β. Κόκκαλης: Αμεσες δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις για τους πληγέντες αγρότες του Τυρνάβου

Αυτοψία σε χωριά του δήμου Τυρνάβου τα οποία χτυπήθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα από ακραία καιρικά φαινόμενα, πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης βρέθηκε στο Αργυροπούλι και στη Λυγαριά όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες και γεωτεχνικούς, αλλά και να διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής σε δενδρώδεις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση αλλά και τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.
Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά τον πρωτοφανή καύσωνα που επηρέασε πλήθος καλλιεργειών, ήρθε το χαλάζι και ισχυροί άνεμοι που κατέστρεψαν τα αχλαδοπερίβολα και άλλες καλλιέργειες προκαλώντας σοβαρές ζημιές.
Β. Κόκκαλης: Αμεσες δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις για τους πληγέντες αγρότες του Τυρνάβου
Είναι οι ίδιες καλλιέργειες οι αγρότες των οποίων χτυπιούνται αλύπητα τα τελευταία χρόνια. Πότε με την ακαρπία, πότε με τον παγετό και άλλοτε με το χαλάζι και τις θεομηνίες. Ο ΕΛΓΑ οφείλει να κινηθεί τάχιστα για τις εκτιμήσεις με δικαιοσύνη ώστε το συντομότερο δυνατό να αποζημιωθούν στο μέγιστο οι πληγέντες.
Είμαστε θεατές ενός κλιμακούμενου κακού σεναρίου για τον πρωτογενή τομέα που είναι ήδη θύμα – και – της κλιματικής αλλαγής. Το πρόβλημα είναι ήδη εδώ και έπρεπε να δράσουμε χθες, τόσο σε ότι αφορά σε μία περισσότερο φιλική στο περιβάλλον ανθρώπινη δραστηριότητα, όσο και στον τρόπο ασφαλιστικής κάλυψης του φυτικού και ζωικού μας κεφαλαίου. Κρούω εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου προς την κυβέρνηση και ζητώ άμεσα δράση. Ως αντιπολίτευση θα είμαστε δίπλα, στηρίζοντας όλα εκείνα που πρέπει να γίνουν για να σώσουμε ό,τι σώζεται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος