Τρία έργα 3,9 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα “Α. Τρίτσης” στη Θεσσαλία

Τρία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 3,9 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε για την Θεσσαλία η Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», που συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.

Πρόκειται για τα έργα:
-«Ολοκληρωμένη διαχείριση ενέργειας και αξιοποίηση ΑΠΕ στις υποδομές ύδρευσης της ΔΕΥΑ Κιλελέρ», προϋπολογισμού 2.626.032 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κιλελέρ.
-«Ανέγερση σχολικού συγκροτήματος ειδικής αγωγής», προϋπολογισμού 1.023.959 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Λαρισαίων.
-«Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Χώρο-Χρόνου Άγραφον», προϋπολογισμού 238.766 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Τα τρία έργα αφορούν αναλυτικότερα στα εξής:
-Ολοκληρωμένη διαχείριση ενέργειας και αξιοποίηση ΑΠΕ στις υποδομές ύδρευσης της ΔΕΥΑ Δήμου Κιλελέρ: Αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας στα δίκτυα ύδρευσης της ΔΕΥΑ Κιλελέρ, αξιοποίηση ΑΠΕ για βελτίωση της ενεργειακής αυτονομίας στις υποδομές της, διασύνδεση Φωτοβολταϊκού Σταθμού με το Εθνικό Σύστημα Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

-Ανέγερση σχολικού συγκροτήματος ειδικής αγωγής Δήμου Λαρισαίων. Η πρώτη φάση αφορά στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την πλήρη ωρίμανση του δεύτερου  κύριου έργου της ανέγερσης.

-Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Χώρο-Χρόνου Άγραφον» Δήμου Λίμνης Πλαστήρα: Αφορά τη δημιουργία Υπαίθριου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη θέση Στεφάνι της κοινότητας Μορφοβουνίου έκτασης 95 περίπου στρεμμάτων. Το Υπαίθριο Μουσείο είναι αφιερωμένο στις έννοιες Αντίσταση και Ελευθερία με όρους σύγχρονης τέχνης, οι οποίες έχουν συνδεθεί με την ιστορία και τα επαναστατικά κινήματα των Αγράφων. Συνιστά ένα μοναδικό στην Ελλάδα εκπαιδευτικό πάρκο, κατ’ εξοχήν εικαστικού, εκπαιδευτικού, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Η δημιουργία ενός ισχυρού και αυτοτελούς πόλου έλξης επισκεπτών με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα που ενισχύει την επωνυμία της περιοχής δίνει πρόσθετη αξία στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Πλαστήρα και την αναβαθμίζει ως τουριστικό προορισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος