Το τρίπτυχο του WWF για τις πυρκαγιές

Περισσότερα από 1 εκατ. στρέμματα δασικής έκτασης έχουν κατακάψει έως τώρα οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο υπεύθυνος δράσεων της WWF για τις δασικές πυρκαγιές Ηλίας Τζιρίτης διευκρινίζοντας πως “απομένουν άλλοι δυόμισι μήνες για να ολοκληρωθεί η αντιπυρική περίοδος και τα μελτέμια δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει ακόμη”.
Σχετικά με τη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει για το μέγεθος της καταστροφής και τον τρόπο αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών ο κ Τζιρίτης τόνισε πως “είναι άμεση ανάγκη να αλλάξει το δόγμα που επικρατεί και επικεντρώνεται στην καταστολή η οποία όμως έχει συγκεκριμένα όρια, όταν μάλιστα δεν συνοδεύεται από τις ανάλογες δράσεις πρόληψης”. Είναι χαρακτηριστικό όπως ανέφερε ότι το 70-80% του προϋπολογισμού για τη δασοπυροπροστασία αφορούν την καταστολή ενώ την ίδια ώρα τα αιτήματα για την κάλυψη βασικών αναγκών των Δασαρχείων ικανοποιούνται σε ποοοστό μόλις 10%.
Το βασικό τρίπτυχο για την αντιμετώπιση του προβλήματος επικεντρώνεται σύμφωνα με τον κ. Τζιρίτη στην πρόληψη, τη λειτουργία ενός ανοιχτού συστήματος διερεύνησης των αιτιών των πυρκαγιών, οι οποίες είναι διαφορετικές ανά περιοχή, και ενίσχυση με χρήματα και προσωπικό των δασικών υπηρεσιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος