Θεσσαλία: Προχωρούν τα έργα στο νότιο τμήμα της λεωφόρου Καραμανλή

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του νότιου τμήματος της Λεωφόρου Καραμανλή, από το 303 ΠΕΒ μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Βιοκαρπέτ, στην Περιφερειακή οδό Τρικάλων. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 11.500.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

«Με ολοκληρωμένο σχέδιο και προγραμματισμό, η κατασκευή του νότιου τμήματος της Λεωφόρου Καραμανλή, εξελίσσεται με γρήγορο ρυθμό ώστε να παραδοθεί σε κυκλοφορία στο τέλος του 2021. Με την ολοκλήρωσή και του τρίτου τμήματος της Λεωφόρου Καραμανλή λύνονται μια σειρά από ζητήματα οδικής ασφάλειας ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται περιβαλλοντικά η περιοχή και το αρχιτεκτονικό τοπίο και αποκτούν υπεραξία οι παρόδιες ιδιοκτησίες», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

«Αποδίδουμε ένα σύγχρονο και ασφαλή δρόμο, με παράπλευρες οδούς για την εξυπηρέτηση τόσο των επιχειρήσεων όσο και των κατοικιών. Παράλληλα οι κυκλικοί κόμβοι φέρνουν περιβαλλοντική ελάφρυνση, μειώνουν την χρονοαπόσταση και εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη ανακατεύθυνση και δυνατότητα αναστροφής. Τέλος, με τις πεζοδρομήσεις, οι περίοικοι αποκτούν ένα ασφαλές δίκτυο κίνησης πεζών και ποδηλάτων, ενώ προβλέπονται και στάσεις λεωφορείων, σε ειδικές εσοχές στην αρτηρία, για την εξυπηρέτηση των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών», προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος