ertnews.gr

Θεσσαλία: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στον αθλητισμό

Υλοποιείται στην ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
13/07 13:00
Θεσσαλία: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στον αθλητισμό

(EUROKINISSI)

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος TeamUp «Βελτίωση της πρόσβασης ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό» που υλοποιείται στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα έχει αναπτυχθεί εκπαιδευτικό υλικό σχετικό με την πρόσβαση ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό.

Θεσσαλία: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στον αθλητισμόΠιο συγκεκριμένα, το εκπαιδευτικό υλικό περιλαμβάνει θεωρητικές γνώσεις και πληροφορίες για τα άτομα με νοητική αναπηρία, στρατηγικές για την διευκόλυνση της πρόσβασης στον αθλητισμό και της ενσωμάτωσης ατόμων με νοητική αναπηρία, οδηγίες για την εξατομικευμένη προσέγγιση της άθλησής τους, οδηγίες και κατευθύνσεις οργάνωσης αθλητικών γεγονότων, καθώς και υλικό για την εκπαίδευση ατόμων που ασχολούνται με άτομα με νοητική αναπηρία.

Το εκπαιδευτικό υλικό έχει δομηθεί σε τρεις ενότητες για κάθε μία από τις οποίες έχει αναπτυχθεί ένα αρχείο κειμένου και μία  παρουσίαση powerpoint. Επίσης έχει αναπτυχθεί ένα ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει για τον έλεγχο των γνώσεων που αποκτήθηκαν από τη μελέτη του εκπαιδευτικού υλικού, το οποίο είναι διαθέσιμο στα αγγλικά, ισπανικά, ρουμάνικα και κροατικά, και είναι ελεύθερα προσβάσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.dlot.eu.

Το πρόγραμμα TeamUp «Βελτίωση της πρόσβασης ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό» στοχεύει στην προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της παροχής ίσων ευκαιριών σε άτομα  με νοητική αναπηρία μέσω της διευκόλυνσης της πρόσβασής τους στον αθλητισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version