Θεατρικό εργαστήρι στη Θεατρική ομάδα του ΕΠΑΛ Τυρνάβου από την σκηνοθέτη Κ. Σπανού

Η Θεατρική Ομάδα του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιεί, κάλεσε την καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου, Κυριακή Σπανού.

Η κα Σπανού ανταποκρίθηκε στο αίτημα και την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στο κινηματοθέατρο Μαξίμ έλαβε χώρα υπό την καθοδήγηση της, βιωματικό εργαστήρι θεατρικής αγωγής.

Θεατρικό εργαστήρι στη Θεατρική ομάδα του ΕΠΑΛ Τυρνάβου από την σκηνοθέτη Κ. Σπανού

Οι μαθητές έγιναν πρωταγωνιστές. Ανέλαβαν ρόλους, έγιναν σκηνοθέτες, αφηγητές, μουσικοί, τεχνικοί, ηθοποιοί. Συντονίστηκαν και δημιούργησαν σκηνές από το μηδέν. Η ένταση των σωμάτων και των μηνυμάτων των σκηνών είναι δική τους απόλυτα δημιουργία. Υπό την καθοδήγηση της κας Σπανού και στο πλαίσιο της «Σκηνής του δρόμου» του Μπρέχτ, βίωσαν τη θεατρικότητα της ζωής και τη ζωή στο θέατρο. Μια μοναδική εμπειρία για όλους.

Θεατρικό εργαστήρι στη Θεατρική ομάδα του ΕΠΑΛ Τυρνάβου από την σκηνοθέτη Κ. ΣπανούΗ Παιδαγωγική της αναγνώρισης, όπου οι μαθητές βιώνουν το ενδιαφέρον, αναλαμβάνουν ισότιμα ρόλους, αποκαλύπτουν και ταυτόχρονα βελτιώνουν τις ικανότητες τους, συναντά το Θέατρο. Συναντά το πλαίσιο, που απελευθερώνει και απενοχοποιεί την πράξη, γιατί δεν υπάρχει σωστό και λάθος, δεν υπάρχει κριτική. Στο πλαίσιο αυτό, ο μαθητής παίζει και αυτή είναι η ουσία.

Αλήθεια, εκτός θεάτρου παίζουμε ρόλους; Όπως ρώτησε και η Σταματία, μαθήτρια της Β’ Λυκείου: «στη ζωή μας όταν είμαστε μόνοι είμαστε ο πραγματικός μας εαυτός και όταν είμαστε με τους άλλους παίζουμε κάποιο ρόλο;».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος