Συνελήφθησαν δυο ανήλικοι που είχαν ρημάξει καταστήματα σε Λάρισα και Αγιά

Στα χέρια των αστυνομικών έπεσαν δυο ανήλικοι οι οποίοι είχαν διαφύγει από το ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων, και είχαν ρημάξει καταστήματα  και αυτοκίνητα σε Λάρισα, Βόλο και Αγιά. Συγκεκριμένα φέρεται να διέπραξαν 13 κλοπές και δυο απόπειρες σε έντεκα καταστήματα στη Λάρισα και την Αγιά και σε δυο οχήματα στη Λάρισα και το Βόλο.

Οι  δράστες μετά τα μεσάνυχτα της Πρωτομαγιάς διέρρηξαν αρτοποιείο, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν από το εσωτερικό χρηματικό ποσό ή αντικείμενα. Χθες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς να κινούνται πεζή στην Αγιά. Μπροστά  στον επικείμενο έλεγχο οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή, χωρίς όμως να καταφέρουν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς οι οποίοι και τους ακινητοποίησαν λίγα μέτρα πιο κάτω.

Κατά την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε ότι οι δράστες, εκτός από την προαναφερόμενη απόπειρας κλοπής, διέπραξαν και τις εξής αξιόποινες πράξεις:

  • Κατά το χρονικό διάστημα από 19-04-2022 έως 30-04-2022 στη Λάρισα, διέρρηξαν οκτώ  καταστήματα (κρεοπωλείο, κομμωτήριο, mini-market, πιτσαρίες κ.α.) και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους  1344 ευρώ, τρεις κουρευτικές μηχανές, δέκα  συσκευασίες καπνού, δυο tablet, έναν  φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα  κινητό τηλέφωνο,δυο  φορητές ηλεκτρονικές συσκευές παραγγελιών και δυο τσάντες με τρόφιμα.
  • Τις μεταμεσονύχτιες ώρες χθες (02-05-2022) στην Αγιά, διέρρηξαν δυο  καταστήματα, (αρτοποιείο και ταχυφαγείο) και αφαίρεσαν από το πρώτο, το ποσό των 500 ευρώ  ενώ από το δεύτερο δεν αφαίρεσαν τίποτα.
  • Την 13/14-04-2022 στο Βόλο, διέρρηξαν το παράθυρο σταθμευμένου ταξί και αφαίρεσαν από το εσωτερικό ένα κινητό τηλέφωνο, ένα  ζευγάρι γυαλιών και το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ.
  • Το μεσημέρι της 19-04-2022 στη Λάρισα, διέρρηξαν το παράθυρο σταθμευμένου Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου,  και αφαίρεσαν από το εσωτερικό  του ένα tablet αυτοκινήτου και μια τραπεζική κάρτα του εξωτερικού, με την οποία ο ένας δράστης πραγματοποίησε δυο  ανέπαφες συναλλαγές, συνολικού ύψους 54 αγγλικών λιρών, από δυο καταστήματα της πόλης.

Στην κατοχή των δραστών, σε κοντινό σημείο που υποδείχθηκε από τον ένα δράστη αλλά και σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στη Λάρισα, που χρησιμοποιούνταν ως χώρος απόκρυψης των κλοπιμαίων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, δυο  κατσαβίδια, τρία κινητά τηλέφωνα, δυο συσκευασίες καπνού, δυο συρτάρια ταμειακής μηχανής, ένα  μεταλλικό κουτί υποδοχής συρταριού ταμειακής μηχανής, έξι ταμειακές αποδείξεις, δυο  τσάντες μεταφοράς προϊόντων ταχυφαγείου και το χρηματικό ποσό των 353,94 ευρώ και 8 δολαρίων Η.Π.Α.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της απείθειας, της απόδρασης κρατουμένου και της απάτης με υπολογιστή. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος