Συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για την κατάσταση στον αγροτικό τομέα

Συνεδρίασε στη Λάρισα η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στην  για να εκτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα “με την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων, τις καταστροφικές ζημιές στην παραγωγή σε πολλές περιοχές της χώρας”.

Την συνεδρίαση απασχόλησε επίσης “η ανάγκη για δυνάμωμα της παρέμβασης αλλά και της ουσιαστικής λειτουργίας του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, και μια σειρά πρωτοβουλίες που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα”.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“..Η αύξηση του κόστους παραγωγής και οι χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων δεν οφείλονται μόνο στον πόλεμο και τις αρνητικές επιπτώσεις από αυτόν. Ήταν και είναι πολιτική επιλογή όλων των Κυβερνήσεων…

… Ζητάμε κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, μείωση της τιμής του ρεύματος, κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας και του προστίμου περί ρύπων, επαναλειτουργία με λιγνίτη ώστε να μειωθεί η τιμή.

…Έχουμε φυσικές καταστροφές μεγάλης κλίμακας σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ όταν δίνονται με καθυστέρηση μηνών ή χρόνου είναι ψίχουλα σε σχέση με την απώλεια εισοδήματος. Ο κανονισμός του ΕΛΓΑ είναι έκτρωμα, αντιαγροτικός και αναχρονιστικός με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων…

Η κατάσταση ειδικά στην κτηνοτροφία είναι δραματική με την τεράστια και ανεξέλεγκτη αύξηση της τιμής των ζωοτροφών, τις χαμηλές τιμές πώλησης του γάλατος και του κρέατος….”

Και η ανακοίνωση καταλήγει: “… Να πιστέψουμε στην δύναμη μας, να ενισχύσουμε την ενότητα μας, να συνειδητοποιήσουμε ότι την λύση δεν θα την φέρουν σωτήρες ή φωστήρες αλλά η συμμετοχή και η δράση όλων μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος