Συμβουλευτική υποστήριξη για τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας

O οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ξεκινούν ένα νέο δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης, σε ζωοτεχνικό, οικονομοτεχνικό και κτηνιατρικό επίπεδο, για κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με επίκεντρο την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

To πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Υλοποιείται υπό την επιστημονική καθοδήγηση έμπειρων συμβούλων των Πανεπιστημίων, επικεφαλής των οποίων είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής  Γ. Παπαδομιχελάκης και η Επίκουρος Καθηγήτρια Ναταλία Βασιλείου.

Στην περιοχή της Καρδίτσας, η κτηνοτροφία και ιδιαίτερα, η αιγοπροβατοτροφία αποτελούν σημαντικό πυλώνα της αγροτικής οικονομίας. Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να δώσει τα απαραίτητα εφόδια στους αιγοπροβατοτρόφους για μία βιώσιμη ανάπτυξη των κτηνοτροφικών τους μονάδων, προσφέροντας παράλληλα συμβουλευτική υποστήριξη σε ζωτικά θέματα, αναπαραγωγής, διατροφής και διαχείρισης των ποιμνίων.

Η συμβουλευτική υποστήριξη, ειδικότερα, απευθύνεται συνολικά σε έως 40 κτηνοτρόφους στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και θα διεξαχθεί με τη μορφή εξατομικευμένων επισκέψεων για κάθε συμμετέχοντα, στις μονάδες εκτροφής. Η δράση, η οποία θα διαρκέσει περίπου 10 μήνες, χωρίζεται σε δυο  άξονες. Συγκεκριμένα, ο πρώτος άξονας που αναλαμβάνει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών περιλαμβάνει θέματα διατροφής και διαχείρισης των μονάδων, ενώ ο δεύτερος άξονας που καλύπτεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εστιάζει σε θέματα αναπαραγωγικής διαχείρισης των μονάδων.

 Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις 18 Απριλίου 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος