Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στο 11th Smart Cities Conference

Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στο 11th Smart Cities Conference που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 09/03 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Βάρης – Βουλιαγμένης, με την παρουσία πολλών αυτοδιοικητικών και επιστημόνων, για την προώθηση πολιτικών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των τοπικών κοινωνιών.

Ομιλητής στο συνέδριο ήταν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Δεληγιάννης Δημήτρης, με θέμα “Από τη βελτίωση της Καθημερινότητας στην ενεργό συμμετοχή πολιτών: η περίπτωση του Δήμου Λαρισαίων – Learning City”.

Η αξιοποίηση της πλατφόρμας του Novoville και η δημιουργία του τμήματος Πολιτών, αναδείχτηκε σε καλή πρακτική, που βοηθά στη καλύτερη λειτουργία της πόλης, αλλά και στην ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών σε διαβουλεύσεις για θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κος Δεληγιάννης “Οι στιγμές είναι δύσκολες. Και η μόνη δημοκρατική απάντηση για τη πόλη του μέλλοντός μας είναι η συμμετοχή των πολιτών. Ευθύνη μας η διαμόρφωση των όρων και η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας για έναν ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο. Χωρίς κραυγές και ιδεοληπτικούς μονολόγους. Με σεβασμό στη φωνή των πολιτών. Ως όρο επιβίωσης πια”.

Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Λαρισαίων έχει πραγματοποιήσει ήδη τρεις διαβουλεύσεις, για θέματα καθαριότητας/ανακύκλωσης της πόλης, για το ΣΒΑΚ και για τη χρήση και αποτελεσματικότητα της πλατφόρμας του Novoville, όπως και μία ανοιχτή τηλεδιαβούλευση σχετικά με τον ετήσιο προγραμματισμό και το Τεχνικό πρόγραμμα, ενώ έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 15/03 στις 7μμ νέα δημόσια διαβούλευση, με θέμα “Εξεύρεση Λύσεων στο θέμα Σιδηροδρόμου στη Λάρισα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος