Συλλαλητήριο στις 6 Νοεμβρίου από τις Επιτροπές Αγώνα πληγέντων από φυσικές καταστροφές

Περιοδεία ενημέρωσης στους σεισμοπαθείς του Δαμασίου πραγματοποιήθηκε από τους Αγροτικούς Συλλόγους Δαμασίου και Τυρνάβου, παρουσία του προέδρου και του μέλους Δ.Σ του Α.Σ Τυρνάβου, Στ. Τσικριτσή και Ν. Μπαντόγια, και του γραμματέα του Α.Σ Δαμασίου, Ορ. Γρέπου, εν όψει του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 6 Νοέμβρη από φορείς και επιτροπές πληγέντων από φυσικές καταστροφές.

Όπως αναφέρει ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου, “ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός στην πορεία διεκδίκησης όλων όσων μας ανήκουν είναι η συγκέντρωση όλων των δυνάμεων στην Αθήνα. Συμφωνήσαμε αυτή τη φορά να «βουλιάξουμε» εμείς την πλατεία Συντάγματος με την μαζική μας συμμετοχή, το Σάββατο 6 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι.
Καλούμε σε αυτή την κατεύθυνση Εργατικά Συνδικάτα, Σωματεία, Συλλόγους, κάθε φορέα και άνθρωπο που θέλει να παλέψει μαζί μας, όχι μόνο για την πλήρη αποκατάσταση στις περιοχές που έχουν υποστεί ζημιές, αλλά και να βάλουμε σε προτεραιότητα την ανάγκη προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού από κάθε κίνδυνο, με επαρκή χρηματοδότηση των αντίστοιχων έργων από την κυβέρνηση.
Είναι αναγκαίο όλοι μαζί σήμερα να παλέψουμε για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας επιβάλλοντας τις λύσεις που έχουμε ανάγκη εμείς”.
Συλλαλητήριο στις 6 Νοεμβρίου από τις Επιτροπές Αγώνα πληγέντων από φυσικές καταστροφές
Το πλαίσιο των αιτημάτων περιλαμβάνει τα εξής:
– Αμεσα μέτρα προστασίας από όλες τις φυσικές καταστροφές με έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης στο ύψος των αναγκών και με επαρκή χρηματοδότηση γι’ αυτά, μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, στελέχωση με αναγκαίο προσωπικό όλων των υπηρεσιών: Πυροσβεστική, Δασαρχεία, Πολεοδομία κ.λπ.
– Προτεραιότητα σε έργα αντιδιαβρωτικής και κυρίως αντιπλημμυρικής προστασίας σε περιοχές που έχουν καταστραφεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές, αλλά και αυτές των τελευταίων χρόνων σε όλη τη χώρα.
– Αποκατάσταση άμεσα όλων των ζημιών σε υποδομές, οδικούς άξονες, αγροτικούς δρόμους, δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευση – άρδευση κ.λπ. Άμεσα μέτρα αποκατάστασης όλων των καμένων δασικών εκτάσεων.
– Εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης, στέγασης και διατροφής σε όλους όσοι έχασαν τα σπίτια τους και για το χρονικό διάστημα που είναι αναγκαίο μέχρι την αποκατάστασή τους.
– Αποζημίωση στο 100% όλων των ζημιών από όλες τις αιτίες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κανέναν αποκλεισμό πληγέντος.
– Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε οι αγροτοκτηνοτρόφοι να αποζημιώνονται στο 100% της ζημιάς, και να συμπεριληφθούν όλες οι αιτίες ζημιάς και νόσων. Στελέχωση του Οργανισμού με το αναγκαίο προσωπικό και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
– Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, επαγγελματίες στις πληγείσες περιοχές. Εξασφάλιση των αναγκαίων ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους και για όσο διάστημα θα διαρκεί η απαγόρευση της βόσκησης στις καμένες περιοχές. Αντίστοιχα, εξασφάλιση μελισσοτροφής για τους μελισσοκόμους. Ειδικά για τους ρητινοκαλλιεργητές – δασεργάτες, εξασφάλιση τουλάχιστον 15ετούς απασχόλησης στην ανασύσταση των δασών, αφού έχουν απωλέσει το αντικείμενο εργασίας τους.
– Στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό των Κέντρων Υγείας, σχολείων και προνοιακών δομών σε όλες τις πληγείσες περιοχές, ώστε να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες των κατοίκων αλλά και αυτές που προέκυψαν από τις καταστροφές.
– Αφορολόγητο όριο για τους μικρούς επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ. Απαλλαγή πληρωμών το 2021 και το 2022 για ΕΝΦΙΑ, ΔΕΗ, ύδρευση, τηλεφωνία, δημοτικά τέλη. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία για όλους στις πληγείσες περιοχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος