Συλλαλητήριο ενάντια στην Ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν αύριο, Τετάρτη 11 Μάη, στις 7:30μμ στην Πλατεία Ταχυδρομείου, απηύθυναν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου εκπρόσωποι της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και της Επιτροπής Ειρήνης, προκειμένου να εκφραστεί η κάθετη αντίθεσή στην επικείμενη επικύρωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας –Αμερικής (MDCA).

Οπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΚΛ, Γ. Σκόκας, “η συμφωνία αυτή δεν αποτελεί «ασπίδα προστασίας» για την χώρα μας, ούτε κατοχυρώνει τα ελληνικά συμφέροντα. Είναι πάνω απ’ όλα μια επιθετική συμφωνία η οποία μετατρέπει την χώρα σε ένα απέραντο ΑμερικανοΝΑΤΟϊκό ιμπεριαλιστικό ορμητήριο. Καλούμε τον λαό μας να εκφράσει την μεγάλη του ανησυχία.
Νέες βάσεις προστίθενται στον κατάλογο, παραχωρούνται στρατόπεδα ενώ στρατιωτικές εγκαταστάσεις αναβαθμίζονται για να υποδεχτούν τους μακελάρηδες. Ποιο συγκεκριμένα με την προηγούμενη ανανέωση, που διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ, προστέθηκαν η 110ΠΜ και η βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο. Με την τωρινή προστίθενται και το Στρατόπεδο Γεωργούλα(Βόλος), το πεδίο Βολής στο Λιτόχωρο, το Στρατόπεδο Γιαννούλη στην Αλεξανδρούπολη αλλά και η επέκταση των εγκαταστάσεων στην Σούδα”.
Ο πρόεδρος του ΕΚΛ διερωτήθηκε κατά πόσο διασφαλίζουν τη χώρας μας τέτοιες επιλογές “όταν ήδη μετά από δύο μήνες πολέμου έχουν συμβεί -μεταξύ άλλων- τα εξής:
· Ρεκόρ υπερπτήσεων και παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου.
· Ασκήσεις της Τουρκίας, με σενάρια απόβασης και κατάληψης νησίδας (προφανώς ελληνικής) και με παρουσία Αμερικανών κι άλλων ΝΑΤΟϊκών αξιωματούχων.
· Δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας ότι “δεν είναι καλή εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ”.
Κι όταν οι φίλοι μας οι ΝΑΤΟϊκοί δεν αναγνωρίζουν σύνορα ανάμεσά μας. Εξάλλου τι συνέβη όλες αυτές τις δεκαετίες με την παρουσία των βάσεων στην χώρα μας ;Μήπως ανακόπηκε η Τουρκική επιθετικότητα ή παγιώθηκαν και διευρύνθηκαν οι διεκδικήσεις που προβάλει;
Τελικά, ισχύει απόλυτα αυτό που λέει ο λαός μας: «Αν έχεις τέτοιους φίλους, τί να τους κάνεις τους εχθρούς;», κατέληξε ο κ. Σκόκας.
Μεταξύ των βασικών αιτημάτων της κινητοποίησης περιλαβάνονται τα εξής:
· Να μην υπογραφεί και να αποσυρθεί τώρα η συμφωνία για τις βάσεις.
· Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις στην χώρα.
· Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος