Συλλαλητήριο διοργανώνει την Τρίτη 4 Απριλίου το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Το μεγάλο ποτάμι με τις δεκάδες χιλιάδες του λαού που έχει πλημμυρίσει εδώ και ένα μήνα με την οργή του τους δρόμους της πόλης και της χώρας μας φώναξε πως «ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ». Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία, οι μαθητές και οι φοιτητές με τον παλμό τους, μετέτρεψαν τη θλίψη και την οργή σε αγώνα, σε φωνή, έγιναν η φωνή των νεκρών και έστειλαν την κυβερνητική προπαγάνδα στα σκουπίδια“.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας σχετικά με το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, με σύνθημα “Τα κέρδη τους – οι ζωές μας“.

Συλλαλητήριο διοργανώνει την Τρίτη 4 Απριλίου το Εργατικό Κέντρο Λάρισας


Συλλαλητήριο διοργανώνει την Τρίτη 4 Απριλίου το Εργατικό Κέντρο Λάρισας


Η σημερινή κυβέρνηση, η προηγούμενη, τα κόμματα που κυβέρνησαν και υλοποιούν την πολιτική που αφήνει πίσω της εκατόμβες νεκρών, έχουν ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Είναι ένοχοι! Τα υποκριτικά κροκοδείλια δάκρυα τους δεν συγκινούν κανέναν.
Δεν φταίει λοιπόν η (χ)ώρα όπως εύστοχα φωνάζει ο λαός μας. Φταίει το κέρδος και η πολιτική της εμπορευματοποίησης που βάζει την ανθρώπινη ζωή στο ζύγι του κόστους – οφέλους. Στο όνομα του κέρδους… η ανάγκη του λαού για μαζικές μεταφορές και μετακινήσεις έγινε εμπόρευμα και προωθήθηκε η απελευθέρωση των μεταφορών σταθερά, απαρέγκλιτα από όλες τις κυβερνήσεις οδηγώντας σήμερα σε απώλειες δεκάδων ανθρώπινων ζωών. Για αυτό ενώ δεν βρίσκουν 50 εκ. Ευρώ για την προληπτική συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου, όμως βρήκαν, τόσο η σημερινή όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση για να δώσουν:
50 εκ. Ευρώ κάθε χρόνο για δρομολόγια σε άγονες γραμμές στην Hellenic train
Βρήκαν να δώσουν, με αναπτυξιακό νόμο πάνω από 370 εκ. Ευρώ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Θεσσαλίας την περίοδο 2016 – 2022.
Βρήκαν 3,5 δισ, μέσω κοινοτικής χρηματοδότησης για τη σιδηροδρομική διασύνδεση των λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, με το σχέδιο Sea2Sea, για να εξυπηρετήσουν μεγάλους ομίλους εφοπλιστικούς, logistics κ.α.
Βρίσκουν και δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ στους μεγάλους ομίλους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων.
Επιπλέον η πόλη μας έχει πληρώσει τα προηγούμενα χρόνια πολύ βαρύ φόρο αίματος για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στον ΟΣΕ. Η πόλη της Λάρισας χωρίζεται στην μέση από ένα τεράστιο δίκτυο σιδηροδρομικών γραμμών, με ανισόπεδες διαβάσεις που έχουν μετατραπεί σε καρμανιόλες στοιχίζοντας τη ζωή πολλών ανθρώπων. Μερικές περιοχές όπως η διάβαση στην οδό Κάρλας δίπλα ακριβώς από το 4ο ΕΠΑΛ στο ΑΤΑ, όπου τη διασχίζουν καθημερινά εκατοντάδες μαθητές, το αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Μεζούρλο όπου πριν από λίγα χρόνια κεραυνοβολήθηκε από 10.000 βολτ 15χρονος μαθητής στα «νταμάρια» της Ν. Σμύρνης όπου και εκεί το 2017 παρασύρθηκε ένα 10χρονο παιδί χάνοντας τη ζωή του, είναι μερικά μόνο παραδείγματα αυτής της εγκληματικής πολιτικής που έχει για ‘’θεό’’ τη λογική κόστους-οφέλους. Το πάγιο αίτημα της πόλης που στηρίζει το ΕΚΝΛ, για υπογειοποίηση των γραμμών που διέρχονται από τον αστικό ιστό συναντούσε μόνιμα την αδιαφορία των κυβερνήσεων και των διοικήσεων του ΟΣΕ, με συνηγόρους τις εκάστοτε δημοτικές αρχές που δικαιολογούσαν αυτή την αδιαφορία με επιχειρήματα περί «τεράστιου κόστους του έργου» και «τεχνικών δυσκολιών», πρόσθεσε, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας που καλεί τους κόσμο να συμμετάσχει στο νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Επίσης διεκδικεί :
“Άμεση επίλυση των αναγκών μετακίνησης, με ευθύνη κι επιβάρυνση της Hellenic Train&παρέμβαση του κράτους, για όσους εργαζόμενους μετακινούνταν καθημερινά στον άξονα Λάρισας – Θεσσαλονίκης με προπληρωμένες κάρτες πολλαπλών διαδρομών με τον προαστιακό, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου & το των δρομολογίων με όλα τα σύγχρονα μέτρα ασφάλειας.
Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, Προστασίας.
Για μέτρα αντισεισμικής θωράκισης. Άμεσος έλεγχος σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Παλεύουμε για την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος