Γ. Σκόκας: Στο “σφυρί” βγαίνουν 500 και πλέον σπίτια στη Θεσσαλία

Ενα πρόβλημα που αναμένεται να απασχολήσει την επικαιρότητα, το επόμενο χρονικό διάστημα, αποτελεί η περίπτωση της συμβασιούχου που το σπίτι της έβγαινε στο σφυρί λόγω αθέτησης των όρων του δανείου. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση επιτεύχθηκε μετά από κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Λάρισας και φορέων η αναβολή του πλειστηριασμού για δύο μήνες. Ωστόσο, όπως εξήγησε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Λάρισας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γ. Σκόκας, υπάρχουν περισσότερες από 500 περιπτώσεις πλειστηριασμών ακινήτων λαϊκών οικογενειών στη Θεσσαλία που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου χαρακτήρισε ανεπαρκές το όλο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών και υπογράμμισε ότι “στις περισσότερες περιπτώσεις κρύβονται προσωπικά και οικογενειακά δράματα”. Στόχος μας, διευκρίνισε ο κ. Σκόκας είναι “να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε άνεργο, χαμηλοσυνταξιούχο και εργαζόμενο που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, λόγω χρεών”.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι τόσο για θέματα που αφορούν την πρώτη κατοικία, αλλά και για την ηλεκτρική ενέργεια, ειδικά στις περιπτώσεις των ανέργων, “θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα να παγώνουν τα χρέη, μέχρι ο οφειλέτης να μπορεί να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του”. Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας σε συνεργασία με φορείς και Σωματεία, κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΚΛ, “θα βρίσκεται στο πλευρό κάθε συμπολίτη που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος