Στο πλευρό των πυρόπληκτων “Ερυθροσταυρίτες” της Λάρισας

Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Περιφερεικού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας το διήμερο 28 και 29 Ιουλίου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. Αθήνας για αποστολή εθελοντών στις πυρόπληκτες περιοχές.

Συγκεκριμένα, οι Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας μαζί με περισσότερους από 150 Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες από όλη την Ελλάδα με τον κατάλληλο εξοπλισμό, έδωσαν ενεργό παρόν πραγματοποιώντας περιπόλους στην περιοχή Μάτι με σκοπό την έρευνα και διάσωση αγνοουμένων όπως επίσης και να βοηθήσουν πυρόπληκτους που είχαν ανάγκη.
Στο πλευρό των πυρόπληκτων “Ερυθροσταυρίτες” της Λάρισας
Την όλη προσπάθεια συντόνιζε το Κέντρο Επιχειρήσεων που είχε στηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας. Επίσης, εκεί είχε στηθεί και άρτια εξοπλισμένος Σταθμός Πρώτων Βοηθειών προκειμένου να δίνονται οι Πρώτες Βοήθειες σε όσους είχαν ανάγκη. Η αντίδραση του κόσμου απέναντι στους εθελοντές ήταν πραγματικά συγκινητική προσπαθώντας να ανταποδώσουν τη βοήθεια που λάμβαναν είτε με ένα «μπράβο» είτε με ένα «ευχαριστούμε που είστε εδώ».
Στο πλευρό των πυρόπληκτων “Ερυθροσταυρίτες” της Λάρισας
Τέλος, άψογη ήταν η φιλοξενία από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αθήνας όπως επίσης άψογη ήταν και η συνεργασία των εθελοντών μεταξύ τους , αν και προέρχονταν από διάφορα τμήματα, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την άρτια εκπαίδευσή τους και την ικανότητα να λειτουργούν σαν ένα Σώμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος