Στο παράρτημα Ρομά του δήμου Λαρισαίων η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών

Ενημερωτική δράση με θέμα «Στρατηγικές Διαχείρισης Υπερχρέωσης- Υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ίδρυση ΚΟΙΝΣΕΠ», πραγματοποίησε το Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Η ΕΕΚΕ στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ, υλοποιεί Συνοδευτικά Μέτρα και πραγματοποιεί δράσεις αντιμετώπισης της φτώχειας και κοινωνικής ένταξης των ωφελούμενων, παρέχοντας υπηρεσίες εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Παράλληλα, έχει επιστημονικές ομάδες εργασίας από νομικούς και οικονομολόγους για όσους θέλουν να διατυπώσουν τις απορίες τους και παρέχει δωρεάν ενημέρωση και συμβουλευτική στους οφειλέτες. Σκοπός της δράσης ήταν να ενημερωθεί ο πληθυσμός στόχος πάνω σε θέματα ρύθμισης οφειλών ,αντιμετώπισης πλειστηριασμών και η ισχύς του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Επίσης, έγινε αναφορά για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Κοιν.Σ.Επ, όπου οι παρευρισκόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και για το λόγο αυτό, προγραμματίστηκε νέα συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13/2/2023, ώστε να ενημερωθεί εκτενέστερα ο πληθυσμός για το τι είναι οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, ποιοι μπορούν να είναι μέλη μιας «Κοιν.Σ.Επ», ποια η διαδικασία σύστασης αυτών των εταιρειών, πως διοικούνται αυτές οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις καθώς και για τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις ή άλλες ευθύνες των μελών κ.α.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος