Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Βερδικούσιας

Στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2017-2020 εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας το έργο «Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας στο Γυμνάσιο – Λύκειο Βερδικούσιας του Δήμου Ελασσόνας» προϋπολογισμού 201.500 ευρώ. Η πρόταση του Δήμου Ελασσόνας εγκρίθηκε μαζί με ακόμη 28 δημόσια κτίρια τα οποία εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Με τη χρηματοδότηση αυτή ο Δήμος Ελασσόνας θα προχωρήσει σε εκτεταμένες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου-Λυκείου Βερδικούσιας, που συνδέονται με την τυπική χρήση του κτιρίου και αφορούν στην ενέργεια που χρησιμοποιείται για θέρμανση, ψύξη, αερισμό, φωτισμό κλπ, ώστε να καταστεί σύγχρονο και λειτουργικό, με μικρότερη ενεργειακή επιβάρυνση και μικρότερο κόστος λειτουργίας.
Ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Γάτσας εξέφρασε μεταξύ άλλων την ικανοποίηση του «για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, καθώς η πρόσκληση της Περιφέρειας βγήκε πολύ νωρίτερα από το πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ που αναμέναμε. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η Περιφέρεια έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή με δεκάδες προσκλήσεις, που εκτός από το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, εξοικονομούν πόρους για τις δημόσιες και δημοτικές αρχές. Το Γυμνάσιο-Λύκειο Βερδικούσιας είναι σήμερα έναν εξαιρετικά ενεργοβόρο κτίριο με μεγάλες απώλειες ενέργειας λόγω των παλαιών συστημάτων θέρμανσης και θερμομόνωσης. Με την ενεργειακή αναβάθμιση εξασφαλίζεται ένα άνετο θερμικό περιβάλλον εργασίας για τη σχολική κοινότητα, με το μικρότερο δυνατό κόστος για το δήμο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος