Στις 22 Μαϊου η πορεία ειρήνης από το κέντρο της Λάρισας προς την 110 Π.Μ.

“Καλούμε τον λαό να προβληματιστεί: Με ποιον τρόπο συμβάλλει στην ειρήνη η μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο; Με ποιον τρόπο συμβάλλει στην ειρήνη η αποστολή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και πολεμικού υλικού στο πλαίσιο των αποστολών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ κατά άλλων λαών;”, διερωτήθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας Δήμητρα Παπαστεργίου, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να πάρουν μέρος μαζικά στη Πορεία Ειρήνης που οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ) την Κυριακή 22 Μαϊου, στις 6.30μ.μ. με τόπο συγκέντρωσης και εκκίνησης την Πλατεία Ταχυδρομείου και τερματισμό την 110 Πτέρυγα Μάχης.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας “η παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας όχι μόνο δεν προστατεύει τον λαό, αλλά αντίθετα τον βάζει για τα καλά στο στόμα του λύκου.
Στη πόλη μας, η αεροπορική βάση στην πράξη πλέον λειτουργεί ως κόμβος υποστήριξης και διασποράς αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή. Η νέα παρουσία των MQ-9 Reaper και τα έργα δεκάδων εκατ. ευρώ στο αεροδρόμιο της 110 ΠΜ με σκοπό την δημιουργία μόνιμων υποδομών για τις ανάγκες της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ευρώπης – Αφρικής (USAFE – AFAFRICA), αντίστοιχα η βάση στο Στεφανοβίκειο, η μετατροπή του λιμανιού του Βόλου σε πύλη προώθησης των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων στο πολεμικό μέτωπο μόνο ασφάλεια δεν μπορεί να προσφέρει στον λαό της περιοχής μας, αφού γινόμαστε «μαγνήτης» σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο πολεμικής σύγκρουσης”.
Κλείνοντας η κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι “μοναδική διέξοδος αποτελεί το παραπέρα, αποφασιστικό δυνάμωμα του αγώνα για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Γιατί πιστεύουμε – και αποδεικνύεται και ιστορικά – ότι αυτή είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας, που απαντά στα συμφέροντα και τις ανάγκες των λαών και ταυτόχρονα δίνει ουσιαστικό περιεχόμενο στη σύγχρονη αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική δράση”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος