Στην κατηγορία Πολύ Υψηλού Κινδύνου πυρκαγιάς η Π.Ε. Λάρισας – Συστάσεις για τήρηση των μέτρων

Επιστολή προς όλους τους Συλλόγους και Συνεταιρισμούς Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Μελισσοκόμων καθώς και προς τους Δήμους απέστειλε η Περιφέρεια Θεσσαλίας -Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, εφιστώντας την προσοχή στην τήρηση όλων των μέτρων που προβλέπονται και ισχύουν λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (01/05-31/10/2021) βάσει της Πυροσβεστικής Διάταξης 9/2021 και ιδιαίτερα στις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο ισχύει ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ για :
Α) Το κάπνισμα των κυψελών
Β) Τη χρήση πυρός σε αγροτικές δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις και γενικά συνιστάται η αποφυγή οποιασδήποτε δράσης ή ενέργειας που μπορεί να προκαλέσει έναρξη πυρκαγιάς από αμέλεια.

Οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας και Μαγνησίας σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παραμένει στην κατηγορία 4 ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ και αύριο Τετάρτη 4-8-2021. Οι Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας και οι Σποράδες βρίσκονται σε κατηγορία κινδύνου 3 ΥΨΗΛΗ.

Σε ισχύ παραμένει η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, παραμονής εκδρομέων και κάθε μορφής εργασίας σε εθνικούς δρυμούς, περιαστικά δάση και «ευπαθείς» περιοχές. Λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, με εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας που εμπλέκονται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών. Με ανάλογες ενέργειες καλούνται, σύμφωνα με τα νέα έκτακτα μέτρα, να δράσουν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και οι Δήμοι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος