Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων, ο  Δήμος Λαρισαίων και η Δ/νση Β’/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας 

Στο πλαίσιο της ετήσιας Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων(19 έως 27 Νοεμβρίου), η οποία συντονίζεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωση και έχει θέμα “Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα”, ο Δήμος Λαρισαίων θα συνεργαστεί με τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, σε δράση ανακύκλωσης ειδών ιματισμού μέσα στις σχολικές μονάδες.

Η δράση, που σχεδιάστηκε μετά από πρωτοβουλία της Β’/θμιας εκπαίδευσης Λάρισας, έχει τον τίτλο: “Και εγώ νοιάζομαι… ανακυκλώνω τώρα ρούχα και παπούτσια” και απευθύνεται τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς.

Με τη δράση αυτή οι μαθητές θα αποδείξουν ότι νοιάζονται όχι μόνο για το περιβάλλον, αφού συμμετέχοντας στην ανακύκλωση περιορίζουν τα απόβλητα, που οδηγούνται σε ταφή και συνεισφέρουν στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων, αλλά και για τους συνανθρώπους τους, αφού η ανακύκλωση ρούχων ανταποδίδει στο Δήμο είδη πρώτης ανάγκης, που το Κοινωνικό Παντοπωλείο μοιράζει σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Ήδη στη Λάρισα έχουν τοποθετηθεί 121 κάδοι και σύντομα θα προστεθούν κι άλλοι εξυπηρετώντας καλύτερα κι άλλες γειτονιές.

Ενδεικτικά  αναφέρεται ότι ενώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 η συλλογή των ειδών ιματισμού ήταν 85.018 τόνοι, κατά το αντίστοιχο διάστημα φέτος η ποσότητα ανέρχεται στους 123.681 τόνους, δηλαδή είναι αυξημένη κατά 45,5%.

Για την ανακύκλωση ρούχων στο Δήμο Λαρισαίων δείτε πληροφορίες στο σύνδεσμο:

https://www.larissa.gov.gr/el/gia-tous-polites/anakyklvsh

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος