Στην ΑΜΚΕ Sarantaporo.gr το 2ο βραβείο παγκόσμιου διαγωνισμού του ΙΕΕΕ

Η ΑΜΚΕ Sarantaporo.gr κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό του οργανισμού ΙΕΕΕ με θέμα: Connecting The Unconnected Challenge, στην κατηγορία “Business Models Proof of Concept”.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 226 διαγωνιζόμενοι από 43 χώρες. Η ΑΜΚΕ Sarantaporo.gr ήταν ανάμεσα στους 27 που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού και που τελικά βραβεύτηκε.

Το Ασύρματο Κοινοτικό Δίκτυο Sarantaporo.gr λειτουργεί από το 2010 παρέχοντας πρόσβαση στο διαδίκτυο σε απομακρυσμένα χωριά, οικισμούς και επαγγελματίες στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας. Το επιχειρηματικό μοντέλο, για το οποίο βραβεύτηκε από τον παγκόσμιο οργανισμό ΙΕΕΕ αλλά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2019, στηρίζεται στην ενεργό συμμετοχή των ντόπιων κατοίκων της περιοχής για την οικοδόμηση μιας σύγχρονης τηλεπικοινωνιακής υποδομής ως κοινό αγαθό. Είναι μια προσέγγιση που εμπνέεται από την τοπική παράδοση της περιοχής, όταν οι ντόπιοι κάτοικοι παραδείγματος χάρη συνεργάζονταν για να δημιουργήσουν τις κοινές υποδομές άρδευσης της κοινότητας ή να χτίσουν από κοινού την εκκλησία του χωριού.

Σημαντικά στοιχεία αυτής της προσέγγισης είναι η μετάδοση της γνώσης, η ενίσχυση των δεξιοτήτων των μελών της κοινότητάς μας και η οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης. Πιστεύουμε στη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας και της ενεργού συμμετοχής που δεν βλέπει τους ανθρώπους ως καταναλωτές, αλλά ως μέλη μιας κοινότητας. Θεωρούμε την πρόσβαση στο διαδίκτυο ως δικαίωμα όλων. Η δουλειά μας υπερασπίζεται το δικαίωμα αυτό, συμβάλλοντας παράλληλα στην τοπική ανάπτυξη με δράσεις που ενισχύουν τον ψηφιακό αλφαβητισμό, την τοπική οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

Το ΙΕΕΕ (Institute of Electrical and Electronic Engineers – Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών) είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος οργανισμός επαγγελματιών τεχνολογίας με περισσότερα απο 400.000 μέλη σε διάφορα τμήματα ανά τον κόσμο. Βασικοί σκοποί του Ινστιτούτου αποτελούν η εκπαιδευτική προώθηση και η τεχνική εξέλιξη της ηλεκτρονικής και ηλεκτρολογικής μηχανικής, των τηλεπικοινωνιών, της επιστήμης των υπολογιστών και των ενοποιημένων προτύπων. Είναι ο οργανισμός, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει το πρότυπο για το γνωστό σε όλους μας WiFi.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος