Σε κλιμάκια ελέγχων στις σεισμόπληκτες περιοχές μηχανικοί του ΤΕΕ Κ/Δ Θεσσαλίας

Επιτόπιους ελέγχους και αυτοψίες σε κτίρια και κτίσματα στους δήμους Τυρνάβου, Ελασσόνας, Λάρισας, Τρικάλων, Μετεώρων και Φαρκαδόνας, καθώς και στους οικισμούς που επλήγησαν από τον σεισμό πραγματοποίησαν μηχανικοί του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας.

Τα μέλη του τμήματος εντάχθηκαν σε κλιμάκια που στελεχώθηκαν από στελέχη της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και μηχανικούς του Δήμου Λαρισαίων.

Αμέσως μετά την εκδήλωση του σεισμού της τάξης των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 12.16 το μεσημέρι της Τετάρτης, 3 Μαρτίου 2021, η διοίκηση του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Λάρισας έθεσαν μηχανικούς-μέλη του Τμήματος στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και των Δήμων που επλήγησαν, προκειμένου να συνδράμουν στις διαδικασίες ελέγχων και αυτοψιών.
Σε κλιμάκια ελέγχων στις σεισμόπληκτες περιοχές μηχανικοί του ΤΕΕ Κ/Δ Θεσσαλίας
Τα μικτά κλιμάκια πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, ελέγχους -με τη διαδικασία της ταχείας αυτοψίας- σε δημοτικά κτίρια και χώρους συναθροίσεων, εκκλησίες και σχολεία. Αύριο, Παρασκευή, θα συνεχιστεί η εθελοντική συμμετοχή μηχανικών του ΤΕΕ-ΚΔΘ στα κλιμάκια ελέγχων.
Να σημειωθεί ότι η σημερινή ημέρα έχει οριστεί από την Unesco ως Παγκόσμια Ημέρα Εορτασμού των Μηχανικών -και οι μηχανικοί του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας τίμησαν την επέτειο στις «επάλξεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος