Σ. Στραβέλα: “Ας μιλήσουμε στο οικογενειακό τραπέζι για τη δωρεά οργάνων”

Την προτροπή “να μιλήσουμε στο κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι για τη δωρεά οργάνων, να κάνουμε γνωστή την επιθυμία μας στους οικειούς μας, εφόσον ενημερωθούμε σωστά” εξέφρασε στην ΕΡΤ Λάρισας η τοπική συντονίστρια μεταμοσχεύσεων Θεσσαλίας Σουλτάνα Στραβέλα.

“Δωρεά οργάνων γίνεται ΜΟΝΟ απο εγκεφαλικά νεκρούς ασθενείς και όχι από ασθενείς που βρίσκονται σε φυτικό κώμα. Αυτό απλά σημαίνει ότι ο εγκεφαλικά νεκρός δεν πρόκειται ποτέ να επανέλθει και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταρρεύσουν και οι λειτουργίες που υποστηρίζονται μηχανικά. Ο κάθε ασθενής που μπαίνει στη ΜΕΘ αντιμετωπίζεται ως ασθενής και όχι ως δωρητής. Λαμβάνει ολες τις ιατρικές φροντίδες. Κάποιες φορές, όμως, δεν είμαστε θεοί και ο ασθενής φτάνει στον εγκεφαλικό θάνατο. Ο εγκεφαλικός θάνατος πιστοποιείται με 2 διαφορετικά τεστ, απο γιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων” ανέφερε η κα Στραβέλα θέλοντας να ξεκαθαρίσει οτι σε αυτο το στάδιο πλέον δεν υπάρχει καμια πιθανότητα ανάκαμψης, ο άνθρωπος έχει χαθεί.

Μπορεί, όμως, με το θάνατό του να χαρίσει ζωή μέχρι και σε 10 άλλους ανθρώπους που αναμένουν να λάβουν μόσχευμα.

“Είναι 10 φορές πιθανότερο ο καθένας από μας να χρειαστεί στη ζωή του μόσχευμα σε σχέση με την πιθανότητα τα όργανα που θα δωρίσουμε να είναι κατάλληλα προς μεταμόσχευση” τόνισε η Σουλτάνα Στραβέλα, θέλοντας να υπερτονίσει το πόσο σημαντικό είναι να γίνουμε δωρητές, είτε βγάζοντας κάρτα δωρητή , είτε απλά κάνοντας γνωστή υην επιθυμία μας στους οικείους μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος