Ρ. Καραλαριώτου: Πότε θα αποκτήσει το Ειδικό Δημοτικό – Νηπιαγωγείο κατάλληλο κτίριο;

Το ζήτημα της στέγασης του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ) φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου, με σχετική ερώτηση.

«Οι σημερινές προκάτ υποδομές, που στεγάζεται το σχολείο είχαν προταθεί ως προσωρινή λύση, ώσπου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου κτιρίου. Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε. Και τα παιδιά παραμένουν σε αυτές τις μικρές προκάτ αίθουσες που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες τους. Πότε, επιτέλους, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το καινούριο κτίριο του Ειδικού Σχολείου ΔΑΔ;», σημειώνει η κ. Καραλαριώτου.
Να σημειωθεί ότι η ερώτηση κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» στο Ειδικό Σχολείο για παιδιά με ΔΑΔ, για την τέλεση του αγιασμού και την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Η κ. Καραλαριώτου, όπως επισημαίνει έγινε αποδέκτης προβληματισμών των διευθυντών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου (ΔΑΔ), τόσο για την έλλειψη στέγασης μέρους της αυλής -ώστε να μπορούν τα παιδιά να κάνουν διάλειμμα όταν βρέχει- όσο και για τη μη ικανοποίηση του αιτήματος για δύο πρόσθετα κοντέινερ, που θα δώσουν τη δυνατότητα να επιτελείται η διδακτική διαδικασία πιο άνετα. Ωστόσο, το κρισιμότερο ζήτημα είναι να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου, σύγχρονου και προσαρμοσμένου στις ανάγκες των παιδιών με ΔΑΔ σχολικού κτιρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος