“Ορφανό” ιγκουάνα εντόπισαν υπάλληλοι του δήμου Λαρισαίων (video)

Ένα εγκαταλελειμμένο ιγκουάνα μεγάλων διαστάσεων το οποίο εντοπίστηκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων σε σημείο της Λάρισας κλήθηκαν να περιθάλψουν προσωρινά, οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων και ειδικότερα το τμήμα Διαχείρισης Άγριας Πανίδας, που υπάγεται στη Διεύθυνση Πρασίνου. Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης, πολίτης παρατήρησε ότι σε σημείο της λεωφόρου Κ. Καραμανλή, δίπλα σε κάδο απορριμμάτων βρισκόταν πλαστική σακούλα η οποία, πιθανότατα, περιείχε ζωντανό οργανισμό. Παρατηρώντας καλύτερα διαπίστωσε πως ο οργανισμός παρέπεμπε σε εξωτικό ζώο, πιθανότατα ερπετοειδές.

Λίγη ώρα αργότερα, ειδοποιήθηκε ο Δήμος Λαρισαίων και ο αρμόδιος υπάλληλος του τμήματος Διαχείρισης Άγριας Πανίδας, κ. Γιώργος Χριστοδούλου, βρέθηκε στο σημείο και διαπίστωσε πως το ζώο που βρισκόταν μέσα στη σακούλα ήταν ένα πράσινο ιγκουάνα -τα επιλέγουν αρκετοί ως κατοικίδια. Προφανώς, ο ιδιοκτήτης του δεν ήθελε να το κρατήσει και επέλεξε να το εγκαταλείψει μέσα σε μια σακούλα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων.

“Ορφανό” ιγκουάνα εντόπισαν υπάλληλοι του δήμου Λαρισαίων (video)
Το εξωτικό ζώο, το οποίο χρειαζόταν άμεσα ζεστό περιβάλλον, περιέθαλψε ο υπάλληλος του Δήμου Λαρισαίων, ενώ μετά από επαφές και συνεννοήσεις, το ιγκουάνα μεταφέρθηκε χθες βράδυ στην Αθήνα, όπου κατέληξε στα χέρια των υπευθύνων του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Διαχείρισης Άγριας Πανίδας του Δήμου Λαρισαίων, το οποίο ως υπηρεσιακή δομή έχει συσταθεί τα τελευταία χρόνια, με την ευκαιρία της απόκτησης των γερακιών για την απομάκρυνση των κορακοειδών από το κέντρο της πόλης, έχει φροντίσει και περιθάλψει σημαντικό αριθμό ζώων, συνήθως άγριων πουλιών, αλλά είναι η πρώτη φορά που κλήθηκε να διαχειριστεί περίπτωση εγκαταλελειμμένου ιγκουάνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος