“Oλυμπος” και HOPEgenesis στηρίζουν τις έγκυες στην ορεινή Ελασσόνα

Στους πρόποδες του Ολύμπου, στην Καρυά Ελασσόνας, στο πέτρινο σχολείο της οποίας φοιτούν και σήμερα δεκάδες παιδιά, η γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός HOPEgenesis παρουσίασαν, τη συνεργασία τους, που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.
Πρόκειται για το πρόγραμμα «ΤΟ ΓΑΛΑ ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΔΙΑ» με σκοπό τη στήριξη και φροντίδα των εγκύων κατοίκων στις περιοχές Καρυάς, Σαρανταπόρου και Αντιχασίων του Δήμου Ελασσόνας. Τριών ορεινών περιοχών όπου οι άνθρωποι μοχθούν καθημερινά για τον βιοπορισμό τους καλλιεργώντας τη γη και αναπτύσσοντας την κτηνοτροφία.

Η ενημέρωση για το κρίσιμο θέμα της υπογεννητικότητας προσέλκυσε το ενδιαφέρον των κατοίκων του χωριού που κατέκλυσαν τις δυο ενοποιημένες αίθουσες του σχολείου.

“Oλυμπος” και HOPEgenesis στηρίζουν τις έγκυες στην ορεινή Ελασσόνα
Ο ιδρυτής της HOPEgenesis μαιευτήρας – γυναικολόγος Δρ. Στέφανος Χανδακάς, μιλώντας στους παρευρισκόμενους, παρουσίασε το σημαντικό έργο της οργάνωσης αλλά και τα δραματικά στοιχεία που προκύπτουν από την μελέτη του Ελληνικού πληθυσμού:
«Οι ηλικιωμένοι αυξάνονται, τα παιδιά μειώνονται, οι νέοι μεταναστεύουν, με τρομακτικές συνέπειες σε όλα τα πεδία. Από το 2011 οι θάνατοι ξεπερνούν σταθερά τις γεννήσεις, που επίσης μειώνονται διαρκώς. Ο πληθυσμός της χώρας μας γερνάει ολοένα και περισσότερο, μια τάση η οποία δυστυχώς δεν πρόκειται να αναστραφεί τις επόμενες δεκαετίες».
Όλα αυτά κάθε άλλο παρά μας αφήνουν αδιάφορους, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μιχάλης Σαράντης, που μαζί με τον αδερφό του Δημήτρη Σαράντη είναι ιδιοκτήτες και διοικούν την ΟΛΥΜΠΟΣ.
Ο κ. Σαράντης ανέφερε ότι στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η συνεργασία με την HOPEgenesis θα διευρυνθεί, ενώ αποκάλυψε ότι η ΟΛΥΜΠΟΣ τα τελευταία χρόνια στηρίζει, με δικό της εσωτερικό πρόγραμμα, τις οικογένειες των εργαζομένων της με παιδιά.
Για την πρωτοβουλία «ΤΟ ΓΑΛΑ ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΔΙΑ», που θα ξεκινήσει με την φροντίδα των πρώτων τριών εγκύων γυναικών της περιοχής, μίλησαν, με θερμά λόγια, ο Μητροπολίτης Ελασσώνος Χαρίτων, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, η βουλευτής Στέλλα Μπίζιου, ο κοινοτάρχης Καρυάς Νίκος Κατσίβελος, ενώ η δημοσιογράφος του Μέγκα Μαριλένα Γεραντώνη αναφέρθηκε στην εμπειρία μιας εργαζόμενης μητέρας στην σκληρή καθημερινότητα της Αθήνας.
Παρέστη επίσης ο αντιπρόεδρος της HOPEgenesis Θαλής Πιτούλης, ενώ την εκδήλωση κάλυψαν δημοσιογράφοι από θεσσαλικά μέσα ενημέρωσης.
Στα παιδιά των σχολείων, που ανήκουν στις περιοχές του προγράμματος, μοιράστηκαν σχολικά δώρα, όπως επίσης δώρα δόθηκαν και για τα παιδιά όσων παραβρέθηκαν χθες το μεσημέρι στο δημοτικό σχολείο της Καρυάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος