Ψήφισμα στήριξης του Δ.Σ. Λαρισαίων στους συμβασιούχους στα νοσοκομεία

“Να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλίας”, αναφέρει σε ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, που ψηφίστηκε μετά από πρόταση της “Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στο ψήφισμα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, εκφράζει τη στήριξή του στο αίτημα των δεκάδων συμβασιούχων εργαζόμενων στους τομείς της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης στα Δημόσια Νοσοκομεία Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας, να μην απολυθούν στις 31/12/2021, αλλά να ανανεωθούν οι συβάσεις τους, τουλάχιστον για ένα ακόμα χρόνο. Θεωρούμε απαράδεκτο σε συνθήκες μάλιστα έξαρσης της πανδημίας της covid-19, οι αφανείς «ήρωες» του προηγούμενου χρονικού διαστήματος, να απολύονται και να δίνεται από την κυβέρνηση και τις διοικήσεις των Νοσοκομείων η καθαριότητα, η σίτιση και η φύλαξη των δημόσιων Νοσοκομείων, σε εργολαβικές εταιρείες.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τις διοικήσεις των Νοσοκομείων, να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος, αλλά να προχωρήσουν άμεσα στην ανανέωση όλων των συμβασιούχων στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση των Δημόσιων Νοσοκομείων Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας, μέχρι το τέλος του 2022.

Να προχωρήσουν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους απασχόλησης τόσο για τις συγκεκριμένες ειδικότητες, όσο και ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος