Ψήφισμα για τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας εξέδωσε ο Δήμος Δεσκάτης

Στην έκδοση ψηφίσματος σχετικά με τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης προχώρησε με ομόφωνη απόφαση του, ο Δήμος Δεσκάτης μετά την έκτακτη συνεδρίαση του, στις 16-03-2023.

Στο ψήφισμα του, το Δημοτικό Συμβουλίο Δεσκάτης τονίζει πως “Το Δημοτικό Συμβούλιο Δεσκάτης στέκεται σύσσωμο απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης. Βλέποντας την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κέντρο Υγείας, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης διεκδικούμε: Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων Ιατρών ( από 11 που προβλέπει το οργανόγραμμα καλύπτονται μόνο 2), Σύγχρονο καινούριο ασθενοφόρο (δεν υπάρχει κανένα).

Ψήφισμα για τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας εξέδωσε ο Δήμος Δεσκάτης

Ο πληθυσμός του Δήμου μας αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από Αγρότες και Κτηνοτρόφους που αγωνίζονται καθημερινά να ανταποκριθούν στις ανάγκες της επιβίωσης τους. Δεν θέλουμε να δημιουργούμε μια εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας για τους κατοίκους του Δήμου μας και όχι μόνο, αφού από το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης εξυπηρετούνται και κάτοικοι αρκετών όμορων οικισμών που δεν υπάγονται στο Δήμο μας (περίπου 10.000 συνολικά), σε μια χρονική στιγμή μάλιστα, όπου λόγω των ειδικότερων συνθηκών, που έχει δημιουργήσει η πανδημία , οι ελλείψεις αυτές δημιουργούν πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα σε συνθήκες ομαλότητας.

Ψήφισμα για τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας εξέδωσε ο Δήμος Δεσκάτης

Παιδίατρο στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης

Είναι η έλλειψη που το τελευταίο χρονικό διάστημα, δημιουργεί τεράστια προβλήματα, αφού η μοναδική παιδίατρος του Κέντρου Υγείας, βρίσκεται μονίμως σε αναρρωτική άδεια, δυστυχώς λόγω σοβαρότατου προβλήματος υγείας, ζήτημα που ετέθη προσωπικά από το Δήμαρχο Δεσκάτης προς τον κ. Υπουργό Υγείας, εδώ και αρκετό καιρό, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει δοθεί λύση και τα προβλήματα να επιτείνονται καθημερινά. Μάλιστα, από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, από ιδιώτη παιδίατρο έχει εκδηλωθεί η πρόθεση και έχει υποβληθεί συγκεκριμένο αίτημα από τον Αύγουστο του έτους 2022 [αριθμ. πρωτ. αίτησης :39679/22-8-2022], προκειμένου να καλύψει η αιτούσα τις ανάγκες αυτές, ως επικουρικός ιατρός, χωρίς όμως το συγκεκριμένο αίτημα, το οποίο εάν ικανοποιούνταν, θα έδινε άμεση, έστω και προσωρινή λύση, στο πρόβλημα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος